Mikor állítják helyre a Ligetfürdő körül az utakat?

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A Ligetfürdő Civil Munkacsoport ismét a nyilvánosság erejével próbálja kicsikarni az információkat a városvezetéstől és a Hunguest Zrt. vezérigazgatójától. Közérdekű kérdéseikre várják a válaszokat.

A Ligetfürdő Civil Munkacsoport elsősorban arra kíváncsi, hogy a Ligetfürdő és a Napfényfürdő-beruházás során sérült utakat mikor kívánja az önkormányzat helyre állíttatni a beruházóval. „Mint az a SZEGEDma.hu korábbi cikkeiből is kiderült, a lakossági megkeresésre Molnár László, a szegedi önkormányzat városüzemeltetési irodavezetője azt a választ adta, hogy a beruházónak végleges használatbavételi engedélyt csak az általuk tönkretett utak helyreállítását követően adnak. Különösen indokolt ez a Pécskai utca azon szakaszára, amit kizárólagosan az ottani lakosok hozzájárulásából építettek” – mondta Bóka Zoltán, a Ligetfürdő Civil Munkacsoport szóvivője.
Mivel a lakossági panaszokra tett ígéretekből ezidáig nem lett semmi, ezért külön levélben kéri a munkacsoport Kormos Tibor területi önkormányzati képviselő közbenjárását is.
A Ligetfürdő Civil Munkacsoport további levélben fordul a Hunguest Zrt. vezérigazgatójához, Hülvely Istvánhoz, aki mindeddig kiemelten hangsúlyozta, minden információkérésre szívesen válaszol.
„Első kézből szeretnénk megtudni, hogy a Hunguest szerint a Ligetfürdő és a kapcsolódó szálloda- és plébániaépítés során valamennyi alvállalkozót kifizettek-e. Emellett úgy gondoljuk, joggal érdekli Szeged közvéleményét, hogy a Napfényfürdő nyitása óta hányan látogattak a fürdőbe, hogyan alakultak a fizetővendég-statisztikák? Hányan látogatták meg a fürdőkomplexumot, a látogatottság indokolja-e a beruházás bármi áron történő keresztülerőltetését? Ezek az információk az adózási szabályok miatt gyakorlatilag amúgy is nyilvános adatnak számítanak” – hangsúlyozta a szóvivő.
A Ligetfürdő Civil Munkacsoport azért tette közzé kérdéseit, mert eddig a nem nyilvános megkereséseknél falakba ütközött.

Előző sztori

Schmitt Pál a Magyar Köztársaság elnöke

Következő sztori

Árvíz – Több folyószakasz mentén megszűnt a készültség a Közép-Tisza vidékén