Sport

Labdarúgás: mégsem indul NB III-ban a Csongrád

Labdarúgás: mégsem indul NB III-ban a Csongrád

2010. június 30., szerda
Labdarúgás: mégsem indul NB III-ban a Csongrád
Amint arról már korábban beszámoltunk, a Csongrád magasabb osztályban való indulása az önkormányzati támogatás mértékétől függött. A szerdai testületi ülésen azonban nem szavazták meg a képviselők a többletforrást, így a Tisza-parti futballklub elnöke, Kiss István arról értesítette portálunkat, hogy a megye I-ben fog indulni a csapat.

Kiss István korábban 10 millió forintos működési költség előteremtését tartotta volna szükségesnek.

A csongrádi futball fennállásának 100 éves évfordulóján

pedig úgy nyilatkozott az elnök, hogy a játékosok túlnyomó többsége vállalná a több edzést, de a magasabb osztályhoz négy játékost kellene igazolni, és a kapusposzton kívül szinte minden csapatrészben elfér egy-két rutinosabb labdarúgó. „Nagyon sajnálom, hogy a testület nem szavazta meg az NB III-hoz szükséges támogatást, de egyben meg is értem a város vezetését. Tudjuk, Csongrád milyen anyagi helyzetben van, ezért nagy meglepetést nem okozott a döntés. Erre számítottunk, hiszen a testület soha nem hitegetett bennünket és nem mondta, hogy felvállalja az NB III-as szereplésünket” – nyilatkozta

Kiss István

a csongrádi Tiszapart SE elnöke. Hozzátette: az egyesület vezetői mindent elkövettek, hogy megszerezzék az önkormányzat támogatását. De azt is látni kell, hogy a magasabb osztályú szereplés csak önkormányzati segítséggel lehetséges. „Kimerem jelenteni, hogy amatőr szinten az államnak, az önkormányzatnak kell felvállalni a főszponzori szerepet. E nélkül ilyen kisvárosban elképzelhetetlen az NB III-as, vagy az NB II-es szereplés” – hangsúlyozta az elnök. A csongrádiak úgy gondolták, hogy 13 millió forintos költségvetésből tudtak volna elindulni az NB III-ban. Mint azt Kiss István elmondta, három millió forintot tagsági díjból és szponzoroktól össze tudták volna szedni. Egyébként a megyei I. osztályú szerepléshez is az önkormányzat biztosította költésvetés hetven százalékát, az 5 millió 800 ezer forintot – tudtuk meg Kiss Istvántól. „ Tíz éve vezetem az egyesületet, és úgy gondolom, nem szabad létbizonytalanságban tartani a csapatokat. Azért beszélek többes számban, mert itt nemcsak a felnőtt csapatról van szó, hanem az utánpótlásról is, amely megnyerte a serdülő és az ifjúsági bajnokságot. Felelőtlen döntést nem szerettünk volna hozni, ezért jövőre is a megyei I. osztályban fogunk játszani” – jelentette ki Kiss István, a csongrádi klub elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.