Labdarúgás: lebirkózta a Mórahalom a SZVSE-t + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Hiába vezetett az első félidő közepén, mégis rangadót veszített a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság utolsó játéknapján a SZVSE-Gyálarét. A vasutasok a tavalyi kilencedik után ezúttal az ötödik helyen zárták a pontvadászatot.

Remek mérkőzést vívott a vasárnapi hőségben a Mórahalom VSE és a SZVSE-Gyálarét. A mindkét gárda számára tét nélküli összecsapás – már korábban eldőlt a hazaiak a negyedik, a vendégek az ötödik helyen zárnak – már az első percben gólt hozott: a Hegyesi Ádám egy kissé felelőtlen buktatása miatt megítélt büntetőt Szőke Péter, a mórahalmiak gólfelelőse értékesítette; 1-0.

Néhány percnyi zavarodottság után összekapta magát Fülöp László alakulata, s Völgyi Roland, illetve Hegyesi Zsolt két pompás kényszerítője után a vezetést is átvette: a 21., majd a 30. percben is Hegyesi volt a befejező; 1-2. Nem sokáig örülhettek azonban Dürgőék, hiszen már a 35. percben egyenlítettek a vendéglátók: egy védelmi megingást Szőke Péter használt ki. Az ötösön belül vehette le a játékszert, majd könyörtelenül vágta a hálóba; 2-2.

Mégis előnnyel fordulhattak volna a szegediek, ám nem tették: a 40. percben Völgyi Roland gyengén rúgta a Lajkóval szemben elkövetett szabálytalanság miatt befújt tizenegyest, Szűcs Marcell hárítani tudott.

A második félidőben jobbára a Mórahalom birtokolta a labdát, többet is támadott, de a vendégek kontráiban is benne rejlett a gólszerzés lehetősége. Mégis a hazaiak érték el a győztes találatot: Szőke Péter a 82. percben egy bal oldali beadást követően bólintott a hosszúba; 3-2.

A SZVSE-Gyálarét 50 ponttal az ötödik helyen zárta a bajnokságot, ami a tavalyi kilencedik helyhez (38 pont) képest mindenképpen előrelépésnek számít. Ha viszont azt nézzük, hogy ősszel még a dobogóért is versenyben volt, s 32 ponttal negyedikként fordult a gárda, megállapítható, hogy  tavaszra kissé visszaesett a társaság. Völgyi Roland is csak nyolc gólt tett hozzá az őszi húszhoz, így a góllövőlistán az utolsó fordulóban ötször eredményes kisteleki Koncz Miklós (31 találattal) eléje tudott kerülni.

A pontvadászattól három vereséggel elköszönő SZVSE-Gyálarét a kupában javíthat: kedden 17 órakor Üllésen vívnak selejtezőt a főtáblára kerülésért (az MLSZ újabb tájékoztatása szerint Csongrád megye a Makó mellett nem három, hanem négy csapatot delegálhat, ezért a „pótmeccs”).

A labdarúgó megyei I. osztály 30. fordulójában:

Mórahalom VSE – SZVSE-Gyálarét 3-2 (2-2). Mórahalom, 300 néző, vezette: Bosnyák Sándor.

Mórahalom: Szűcs – Papdi, Illés A., Udvari Sz., Sádt (Daróczi), Illés T. (Laczi Z.), Gyimesi L., Purgel, Lázár (Gyimesi N.), K. Tóth, Szőke. Vezetőedző: Tóth Ákos.
SZVSE-Gyálarét: Udvari T. – Hegyesi Á., Szőri, Virág, Ágoston, Lajkó (Magyar), Cseh (Mangó), Kenderesi, Dürgő, Hegyesi Zs., Völgyi. Vezetőedző: Fülöp László.
Gólszerzők: Szőke (3, egyet 11-esből), ill. Hegyesi Zs. (2).
Jók: Szőke, Gyimesi L., Purgel, ill. mindenki.

Fülöp László „A rutin és a fiatalság csatájában a tapasztaltabb hazaiak győztek a jövő csapata ellen. A mi ifjú játékosaink a nehezebb helyzetekben többször is rossz megoldást választottak, míg Szőke Péter parádés teljesítménnyel három helyzetéből hármat értékesített. Egy pontra talán rászolgáltunk volna, de nem búslakodunk, készülünk a keddi kupameccsre, szeretnénk Üllésen kivívni a főtáblára jutást.”

no images were found

Előző sztori

Szakszemmel 3. nap: Németország – Ausztrália

Következő sztori

Mi lesz veled, egyetemi színjátszás? + VIDEÓ