Egyetem

Középiskolás élettudományi kutatótábor Szegeden

Középiskolás élettudományi kutatótábor Szegeden

2010. június 23., szerda
Középiskolás élettudományi kutatótábor Szegeden

Középiskolás élettudományi kutatótábort szervez június 27. és július 9. között Szegeden az MTA Szegedi Biológiai Központja (SZBK) a "Straub Örökség" Alapítvány közreműködésével.

Az MTA SZBK közleménye szerint a táborba olyan főleg a biológia és a kémia iránt érdeklődő magyarországi és határon túli 10. és 11. évfolyamos középiskolások jelentkezhettek, akik szeretnének megismerkedni a jelenkori élettudományi kutatásokkal, illetve betekintést nyerni egy kutatóintézet életébe, s belekóstolni az egyetemen folyó kutatómunkába. A programokat a Szegedi Biológiai Központban és a Szegedi Tudományegyetemen rendezik meg. Délelőttönként neves egyetemi oktatók, kutatók, akadémikusok, a biotechnológia hazai művelői tartanak előadásokat, délután pedig laboratóriumi gyakorlatokon vesznek részt a táborlakók. A résztvevők emellett megismerkedhetnek Szeged nevezetességeivel, de ellátogatnak az Ópusztaszeri Nemzeti Parkba is. A tábor a diákok számára ingyenes, a költségeket az intézet a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében elnyert támogatásból fedezi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.