/

Kínaiak és vietnamiak is gyűjtöttek az árvízkárosultaknak

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A református egyház felhívása nyomán a szegedi Cserepes sori piac magyar, vietnami, kínai kereskedői fordultak a piac vezetőségéhez, akik boldogan nyújtottak segédkezet a gyűjtés megszervezéséhez, sőt önmaguk is, lehetőségeikhez mérten hozzájárultak az akcióhoz.

Öröm volt ez annál is inkább, mivel szinte családként élnek az árusok, mindenki ismeri a másikat, gondjaikat, örömeiket. A piac kereskedőinek sokszínűsége mellett mindenki hozta a termékeket, volt, aki nagy dobozzal, s volt, aki kis szatyorral, de több százan mozdultak meg az akció hírére. Az egyház felhívását követően szinte azonnal beindult a gyűjtés, naponta több doboznyi-zsáknyi ruhaneműt hoztak be a piac irodájába. Az elmúlt egy hét alatt zömében új dolgok, cipők, pólók, pulóverek, játékok sorakoztak egyre nagyobb halomban, melyet Juhász András lelkipásztor vett át Erdős István ügyvezető igazgatótól. A több mikrobusznyi ruhaneműt a református egyház központi gyűjtőhelyére szállítják Miskolcra, ahol már egy összeszokott csapat, lelkészek, világiak pakolják, szortírozzák majd az adományokat, melyeket a környék rászorulói részére, szükség szerint adnak át.
Az egyházközségnél is folyt ezzel párhuzamosan gyűjtés, ahol több kisteherautónyi ruhaneműt, tartós élelmiszert már eljuttattak a rászorulókat támogató szervezetekhez, az elmúlt időszakban összegyűlt pénzadományokat pedig a múlt hétvégi vihar Makó környéki kistelepülései részére adtak át.

Hallgassa meg Erdős István ügyvezető igazgatóval készített hanganyagunkat!

Hallgassa meg a Juhász András református lelkipásztorral készített hanganyagunkat!

no images were found

Előző sztori

A fején harapta meg a kutya a szatymazi nőt

Következő sztori

Kézilabda BL: A Szegednek nehezebb ellenfelek jutottak