Közélet

Kerékpár-túraút Szeged és Szabadka között

Kerékpár-túraút Szeged és Szabadka között

2010. június 16., szerda
Kerékpár-túraút Szeged és Szabadka között

A hétvégén kipróbálták és átadták a Szeged és Szabadka testvérvárosok közötti kerékpár-túraútvonalat - számol be az eseményről a Pannon RTV-re hivatkozva a Vajdaság Ma hírportál.

A 75 kilométeres szakasz Tiszasziget-Gyála határátkelőnél lép át Szerbia területére, Martonosnál motorcsónakkal szállítják át a kerékpárokat a Tiszán, majd Magyarkanizsa, Kishomok és Kispiac érintésével kerékpározhatnak a túrázók Szabadkára. Útközben megcsodálhatják a Kapitány-rét, a Ludasi- vagy a Palicsi-tó szépségeit. A projektum két civil szervezet, a szegedi Geo-environ és a kanizsai Leso Természetjárók Egyesületének kezdeményezése. Az útvonal mentén 15 tájékoztató táblát is kihelyeztek. A hivatalos megnyitón

Tápi Lajos

szabadkai konzul kiemelte: a projektum rendkívül fontos a határon átnyúló együttműködés és a két ország további közeledése szempontjából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.