Bulvár

Kenőpénzt követeltek Nagylakon az AC/DC-től

Kenőpénzt követeltek Nagylakon az AC/DC-től

2010. június 28., hétfő
Kenőpénzt követeltek Nagylakon az AC/DC-től

A nagylaki határátkelőnél történt AC/DC botrány kapcsán a hétvégén kiderült, a Román Autópályák és Országutak Társasága (CNADNR) hatáskörébe tartozó nagylaki ügynökség alkalmazottain kívül főnökük is komoly büntetést kapott – írja cikkében az Erdély.ma.

Az országutakat karbantartó társaság illetékesei drasztikus intézkedéseket rendeltek el, miután kiderült: a nagylaki ellenőrzésekkel megbízott alkalmazottak kenőpénzt követeltek azért, hogy továbbengedjék a bukaresti koncertjük után a román-magyar határon keresztül az országból távozni kívánó ausztrál rockbandát. Az incidens után a zenekar menedzsere azonnal panaszt tett. A nagylaki alkalmazottak közül négyet menesztettek, főnöküket,

Olasz Ildikót

pedig leváltották tisztségéből és lefokozták egyszerű felügyelői rangra.

Ioan Maliţa

Temes megyei regionális igazgató a Mediafax hírügynökségnek elmondta, a történtek után a CNADNR vezetői (akik egyébként az incidenssel kapcsolatos vizsgálatokat koordinálták) szigorításokat vezettek be a határátkelőknél működő ügynökségeknél, ahol az elkövetkezőkben időszakos, váratlan ellenőrzéseket is terveznek. A CNADNR vizsgálataival párhuzamosan az Arad Megyei Rendőrség is eljárást indított korrupció gyanújával. A nyomozást az ügyészek folytatják – olvasható a portálon. (Forrás: Erdély.ma)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.