Bulvár

Kék hírek: kölcsönkérő szomszéd és nemlétező barát

Kék hírek: kölcsönkérő szomszéd és nemlétező barát

2010. június 8., kedd
Kék hírek: kölcsönkérő szomszéd és nemlétező barát

Két idősebb férfit is megrövidítettek trükkös tolvajok az elmúlt napokban Szegeden. Az egyik esetben az ismeretlen az idős ember szomszédjának adta ki magát, és 25 ezer forintot kért tőle kölcsön mondván, hogy két óra múlva megadja – tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Ez még pénteken délután történt, az állítólagos szomszéd azóta sem jelentkezett. A másik esetben az ismeretlen falszövege az volt, hogy ő a felkeresett férfi egyik fiának a barátja. Az idős sértett így bizalommal volt iránta, beengedte, azonban az elkövető a házigazda pillanatnyi figyelmetlenségét kihasználva 150 ezer forintjától szabadította meg őt. A rendőrség kér mindenkit, különösen az idősebb, főleg egyedülálló embereket, hogy legyenek óvatosabbak a hozzájuk bármilyen ürüggyel becsöngető személyekkel szemben. Szolgáljanak ezek az esetek jó példaként az ilyen bűncselekmények elkerüléséhez.

Cserbenhagyott tanulóvezető

Tanulóvezető motoros elé tolatott ki egy személyautó hétfőn délután. A rutintalan motoros a veszélyhelyzetet látva járművével elesett. Egy Kia személygépkocsi állt ki Szegeden a Bakay Nándor utcában az egyik kapubejáróból hétfőn délután. Későn vette észre az úttesten közeledő motorost, aki – látva az elé tolató autót - imbolyogni kezdett, majd a járművel elesett. A motoros egy hölgy volt, aki ráadásul még tanulóvezető és motoros oktatás keretében rótta az utakat a városban. A személyautó sofőrje bár látta, hogy a motoros elesett, és az oktató siet a földön ülő nőhöz, nem ment oda, hanem elhajtott. A motoros szerencsére kisebb zúzódásokkal megúszta az esést. A rendőröknek az adatgyűjtés során sikerült beazonosítani a személyautót és annak 28 esztendős sofőrjét, akit segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.