Közélet

Katolikus Karitász: gyűjtés már szombattól

Katolikus Karitász: gyűjtés már szombattól

2010. június 11., péntek
Katolikus Karitász: gyűjtés már szombattól

Az elmúlt hetek esőzései miatt kialakult súlyos árvízi helyzet kezdetétől a Katolikus Karitász folyamatosan jelen van a katasztrófa sújtotta területeken egyházmegyei központjain keresztül. Ivóvízzel, tartósélelmiszerrel, tisztítószerekkel segítve a rászorulókat Szikszó, Terpes, Szajla, Recska, Sátoraljaújhely, Nagycsécs, Muhi, Sajószentpéter, Edelény, Szendrő, Kiskinizs, Hernádkércs, Felsődobsza, Felsővadász, Gagyvendég, Kupa, Homrogd, Krasznokvajda, Selyeb, Nyésta, Alsóvadász, Onga, Ócsanálos, településeken.

A jelenlegi helyzetben legfontosabb feladatunk a bajbajutott családok ellátása tisztítószerekkel és közvetlenül fogyasztható vagy könnyen elkészíthető élelmiszerekkel. A Katolikus Karitász az árvízkárosultak megsegítésére gyűjtést rendez ezen a hétvégén (2010. június 12-13.) - szombaton délelőtt 9 és este 8 óra között, vasárnap 9 és 18 óra között a Szeged, Rókusi körúti TESCO Áruházban. Erre a célra megvásárolt termékeket (fertőtlenítőszer, gumikesztyű, szemeteszsák, szúnyogirtó, valamint konzerv, levespor, keksz, tészta, stb. a) kijelölt standnál fogadják a karitász önkéntesek. További felajánlásokat az Egyházmegyei Karitász Központban (Szeged, Jósika u. 34) adhatják le, az alábbi időpontokban: Június 14. (hétfő) 9-17 óráig Június 16. (szerda) délután 2-6-ig Június 17. (csütörtök) délután 2-6-ig Valamint a helyi plébániákon 2010. június 13 és 20 között. A támogatások felhasználásáról információkat a

www.karitasz.hu

címen talál vagy érdeklődhet a 06-1/372-09-10 telefonszámon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.