Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Kultúra

Júniusi színházi szenzáció a Rendezvényházban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A Kassai Thália Színház művészei ismét Szegeden: június 10-én csütörtökön 17 és 20 óra között Camoletti Boldog születésnapot – fergeteges vígjátékát két részben láthatja a közönség.

Szereposztás

Jacqueline: Varga Lívia
Bernard: Reiter Zoltán
Robert: Korognai Károly
Brigitte 1.: Kövesdi Szabó Mária
Brigitte 2.: Szabadi Emőke

Rendező: Korognai Károly

A Kassai Thália Színház művészeiből alakult “Zorba Társulás” számos premierjét követően két éven belül már a második Camoletti-produkcióját mutatja be. Nem véletlenül, hiszen a szerző (Marc Camoletti) a XX. század egyik legnagyobb színpadi nevettetője. Művei – Feydeau nyomdokán – a félreértés-komédiák tökéletes darabjai. Dramaturgiájuk pontos, hibátlan, poénjai menetrendszerűen érkeznek, mégis kiszámíthatatlanok.
A Boldog születésnapot egy jól menő üzletember és felesége vidéki nyaralójában játszódik, ahol a férj születésnapját készülnek éppen megünnepelni. Meghívást kapott még az eseményre a férj legjobb barátja, akiről viszont nem tudja, hogy egyúttal feleségének a szeretője is. Természetesen az asszony mindent megtett, hogy ez a meghívás létrejöjjön. Ő viszont azt nem tudja, hogy eközben férje a saját szeretőjét hívta meg titokban azzal, hogy majd az ifjú hölgy meglepetésként érkezik, mint a barát szerelme. A férjnek azonban valami megérzés azt súgja, hogy mindebbe ne avassa be cimboráját jó előre, csak akkor, amikor a vidéki nyaralóba megérkezik, mert tart attól, hogy nem vállalja ezt a szerepjátszást, viszont a helyszínen, kész tények elé állítva már nem lesz módja meghátrálni. Ez így is van. A barát nem vallhat színt a feleség előtt, viszont ezzel végzetes helyzetbe kerül. Nemcsak oda a titkos-édes szerelmi légyott, de a botrány percek alatt az egekig dagad. A helyzet természetesen tovább bonyolódik, amikor megérkezik a beugró szobalány, akit a háziak is csak ma látnak először, és akit szintén Brigitte-nek hívnak, akár a férj szeretőjét, illetve a barát álszeretőjét. Kár lenne a komplikált, félreértésekkel, hazugságokkal, hihető- és nem hihető magyarázatokkal teletömött történetet továbbtaglalni, hiszen ez még csak a kezdet, a történet végéig hihetetlen mértékűvé nő a bonyodalmak halmaza. A vége persze “Happy End”, a könnyed, franciás hangvételnek megfelelően senki nem szenved, és mindenki learatja magának a szerelmi elégtételt.

Jegyek a helyszínen és az alábbi helyeken kaphatók:

Rendezvényház Nonprofit Kft. (Szeged, Közép fasor 1-3.)
C&T Travel (Szeged, Dugonics tér 12.)
Filharmónia Jegyiroda (Szeged, Klauzál tér 7.)
A jegyek ára: 1800,-

Hírzóna

Idén már nem koncertezik a Quimby, Kiss Tibi terápiára megy

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Pihenésre van szüksége.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kihirdették a biennálé legjobbjait, hamarosan nyílik a REÖK új kiállítása

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A fődíjat Czene Márta festőművész kapta.

Tovább olvasom

Közélet

Nehézkes Mária napja: ismét egy aratóünnep

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Várkonyi Balázs írása.

Tovább olvasom

Aktuál