Első kalapban a Veszprém, harmadikban a Pick

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nemzeti Sport információja szerint az EHF-ben már kialakították a férfi BL következő idényének sorsolására a kiemelési kalapokat. Az biztos, hogy a Pick Szeged elkerüli a Barcelonát, a Hamburgot és a Volgográdot, amelyekkel együtt a harmadik kalapba került. Az MKB Veszprém a Kiel, a Ciudad Real és a Medvegyi társaságában az első kalapból várja sorsolást

A június 22-én Bécsben esedékes BL-sorsoláson a veszprémiek (1. kalap) és a szegediek (3. kalap) elkerülik néhány nagy riválisukat, de ha Fortuna nem fogadja kegyeibe őket, elképesztően erős csoportba is kerülhetnek.

A BL-lebonyolítás rendje megegyezik a legutóbbi sorozatéval: szeptember 22-én a 24 csapat hatos csoportokban kezdi a küzdelmeket, s csoportonként négy-négy együttes jut a 16 közé.

A nyolcaddöntőtől (A1–B4, A2–B3, A3–B2, A4–B1, illetve C1–D4, C2–D3, C3–D2, C4–D1) kezdve egyenes kieséses rendszerben folyik a verseny. Az elődöntőt újra az idén remekül beváló négyes döntő keretében rendezik meg, s a tervek szerint az éremcsatáknak ismét Köln lesz a házigazdája.

1. kalap: Kiel (német), Ciudad Real (spanyol), Csehovszkije Medvegyi (orosz), MKB Veszprém
2. kalap: Montpellier (francia), CO Zagreb (horvát), Aab Handbold (dán), Celje PL (szlovén)
3. kalap: Barcelona (spanyol), Hamburg (német), Volgográd (orosz), Pick-Szeged
4. kalap: Chambery (francia), Kolding (dán), Valladolid (spanyol), Flensburg (német)
5. kalap: Bosna Szarajevó (bosnyák), Sävehof (svéd), Kadetten Schaffhauesen (svájci), a selejtezőből továbbjutó (wild card)
6. kalap: négy együttes az előselejtezőkből

Előző sztori

Két nap alatt tíz határsértő

Következő sztori

Buszbaleset: hét ember meghalt, tíz megsérült (FRISSÍTVE)