Közélet

Decemberben beszámoltak a múzeum és a Szeviép szerződéséről

Decemberben beszámoltak a múzeum és a Szeviép szerződéséről

2010. június 4., péntek
Decemberben beszámoltak a múzeum és a Szeviép szerződéséről

Több mint 80 millió forinttal tartozik a Móra Ferenc Múzeumnak a Szeviép Zrt. – hangzott el a Csongrád Megyei Önkormányzat csütörtöki rendes közgyűlésén. Az ügyben Zombori István igazgatót hatalmazta fel a testület arra, hogy mindent tegyen meg mindent az adósságrendezés érdekében.

A megyei múzeum egyik legmegbízhatóbb megrendelője volt régészeti feltárásokra a Szeviép Zrt. 2002 óta – jelentette ki

Zombori István

múzeumigazgató. Az M43-as autópálya építése kapcsán viszont tavaly tavasszal egy homokbánya feltárására kaptak megbízást, és ki is számláztak közel 50 millió forintot, amit a mai napig nem fizettek ki a múzeumnak. Egy másik munkáról a 34,6 milliós számlát pedig ki sem tudták állítani, mert a teljesítés elismeréséről szóló nyilatkozatot sem állította ki a cég.

Halmai László

képviselő egy tavalyi közgyűlési határozatra hívta fel képviselőtársai figyelmét, ami

Magyar Anna

elnököt bízta meg azzal, hogy felügyelje a Móra-múzeum és a Szeviép közötti szerződés pénzügyi teljesítését olyan kitétellel, hogy a decemberi közgyűlésen hangozzon el beszámoló.

Kovalcsik Andrea

főjegyző a témában arról tájékoztatta portálunkat, hogy a 2009. december 17-i közgyűlésen a „Jelentés a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról” tárgyú előterjesztés foglalkozott is a témával. A Belsőellenőrzési Osztály és a Szakmai-felügyeleti Osztály munkatársai soron kívüli ellenőrzést végeztek 2009. október 19-től 2009. november 5-ig terjedő időszakban. Kovalcsik Andrea elmondta, hogy az ellenőrzési jelentés december 10-től elérhető a képviselők számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.