Csütörtök: XVIII. Sörfesztivál

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtökön kezdődik, és vasárnap estig tart az újszegedi Erzsébet-ligetben a XVIII. Sörfesztivál, számos izgalmas programmal, ám a főszereplő, természetesen, ezúttal is a SÖR.  A Kassai Thália Színház vendégjátékát láthatjuk a Rendezvényházban, tömérdek rendezvényt kínál a 81. Ünnepi Könyvhét, az IH-ban Folyóparti esték, és – mint minden csütörtökön, – új filmekkel várják közönségüket a mozik.

Színház

Az Újszegedi Rendezvényházban (Közép fasor 1-3.) csütörtökön 17 és 20 órakor Camoletti: Boldog születésnapot– a Kassai Thália Színház vendégjátéka. Részletek a www.rhz.hu oldalon.
A Pinceszínházban csütörtökön 20 órakor Szerelmesek és Don Quijoték – szín-játék – darabtemetés, 15. előadás – SZESZ-Feszt.

81. Ünnepi Könyvhét

A Dugonics téren csütörtökön 16 órakor a Móra Ferenc Kollégium hallgatóinak bemutatkozó zenés összeállítása. 16.30-kor Író-olvasó találkozó Garaczi Lászlóval, az Arc és hátraarc című kötet szerzőjével. Beszélgetőtárs: Szilasi Lászó, a Szentek hárfája című könyv írója. 17.30-kor TeátRummal Játszótér – régóta együtt játszó fiatalok frissen alakított társulatának bemutatkozása.18 órakor Honeybeast-koncert.

A Csillag téri fiókkönyvtárban (Kereszttöltés u.29.) csütörtökön 16 órakor Simai Mihály: Titkos testvériség című könyvének bemutatója

Az MTA SZAB Székházban (Somogyi u. 7.) csütörtökön 16 órakor Ady Endre: Séta bölcsőhelyem körül – válogatás versekből, prózákból, a költő szülőfaluja emlékezetében. Vendég a kötet szerkesztője: Péter László irodalomtörténész. 17 órakor Pál József: Dante. Szó, szimbólum, realizmus a középkorban című kötetének bemutatója.

A Somogyi-könyvtár zeneszobájában csütörtökön 16.30-kor Pásty Júlia: Fénytörések című könyvének bemutatója – a szerzővel Kisimre Ferenc beszélget. Házigazda: Majzik István, a Bába&Társai Kiadó ügyvezető igazgatója.

A Millenniumi Kávéház és Klubban (Dugonics tér 12.) csütörtökön 17 órakor Mód László – Simon András: A Becsűletes Gazdaság egybe gyúlt… Adatok a szeged-szatymazi szőlőhegyi gazdaközösségek működéséhez. Egy pohár bor mellett mesélnek a szerzők megjelent kötetükről és a szatymazi borokról. 18 órakor Cserjés Katalin: “a lebegő orgonagyökér”egy Hajnóczy-prózakalauz első fejezetei című könyvének bemutatója. A szerzővel Urbanik Tímea beszélget. A program része az In memoriam Hajnóczy Péter című film vetítése. A találkozó vendége a film rendezője, Mátis Lilla.

A Roosevelt téri Halászcsárdában csütörtökön 18 órakor Kovács Teréz: Szegedi képes szakácskönyv című kötetének bemutatója. Közreműködik: Frank Sándor mesterszakács.

Programok a Somogyi fiókkönyvtárakban

A Móra utcai fiókkönyvtárban csütörtökön 16 órakor “Az igazi megbocsátás” címmel Kneusel Leila előadása hangzik el.

Az Odesszai fiókkönyvtárban csütörtökön 13 órakor játékos nyomozás lesz a könyvtárban eltűnt gyermekkönyvek után.

Közéleti Kávéház

A Bibliotékában (Kálvária sgt. 14.) csütörtökön 16 órakor a Szegedi Amatőr Alkotók Körének szervezésében: Szavalóverseny és Ki-Mit-Tud? A műsort vezeti: Goda Józsefné.

A Független Városi Szövetség – Magyar Egyesület székházában (Fő fasor 9.) csütörtökön 17 órakor Nemzeti Klub -“Újszögedi Esték” – Beavatás az ősi magyar tudásba I. rész. Előadó: Hegedűsné Zentai Zsuzsanna.

A Hansági Ferenc Alapítványnál (Kenyérgyári út 8.) csütörtökön 18 órakor A magyarok szövetségének mindenki tagja. Házigazda: Bene Gábor.

Az IH Café-ban csütörtökön 19 órakor Folyóparti esték – a ” Zene az kell” énekverseny résztvevőinek bemutatója. Vendég: Riverside együttes. Házigazda: Moldován Riverside László zenetanár.

XVIII. Sörfesztivál

Csütörtökön kezdődik, és vasárnap estig tart az újszegedi Erzsébet-ligetben a XVIII. Sörfesztivál. Csütörtökön 13.30-kor Tigers KBSZ SE bemutató. 15.10-kor Superego3. 16.30-kor Exit Reloaded koncert. 17.30-kor Faktor Blues Band. 19 órakor Török Ádám és a MINI. 20.30-kor Jambalaya koncert. Vendégek: Mohai Tamás és Török Ádám. Részletes programot a www.szegediest.hu/fesztival/10929/xviii_sorfesztival oldalon olvashatnak.

Kreatív nyelvtanulás a TIK-ben

Csütörtökön 17 órakor az SZTE TIK – III. szemináriumi teremben „Kreatív nyelvtanulás” bemutató előadás. Gaál Ottó 27 középfokú állami nyelvvizsgájával a nyelvtanulás egyéni bajnoka Magyarországon, de talán Európában is. Az általa alkotott nyelvtanulási módszert mutatja be az előadás.

Csütörtöki moziműsorok

A Grand Caféban csütörtökön:

19 órakor: Daybreakers – A vámpírok kora – feliratos ausztrál-amerikai film, rendező: Peter Spierig, Michael Spierig.

21 órakor: Megtört ölelések – feliratos spanyol film, rendező: Pedro Almodóvar

A Belvárosi mozi csütörtöki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

15 órakor: Avatar 3D – színes, szinkronizált amerikai fantasy, rendező: James Cameron.

18 órakor: StreetDance 3D – színes, feliratos angol romantikus táncfilm, rendező: Max Giwa, Dania Pasquini.

20 órakor: Robin Hood – színes, feliratos amerikai kalandfilm, rendező: Ridley Scott.

Balázs Béla terem:

16.15-kor, és 20.15-kor: Coco Chanel és Igor Stravinsky – Egy titkos szerelem – színes, feliratos francia romantikus dráma, rendező: Jan Kounen.

18.15-kor: MicMacs – színes, feliratos francia vígjáték, rendező: Jean-Pierre Jeunet.

Csőke József terem:

17 órakor és 19.30-kor: A padláson – színes, hangalámondásos , cseh-szlovák-japán animációs film,  rendező: Jiří Bárta.

Csütörtök esti bulik

A SZOTE Klubban csütörtökön 22 órakor 4 centi – Tanga+Papucs Party Patkós Napolaj Attilával / ÁCIÓ.

A Fészek Klubban csütörtökön 20 órakor ingyenes koncert: Sardinelli.

Az Afrika Cafe-ban csütörtök este A korongoknál Zalka “Őrült” Attila.

Előző sztori

Megállapodtak az M43-as alvállalkozók követeléseiről (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Két nap alatt tíz határsértő