Csütörtök: Szerelem és egyéb bűnök

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sikkasztás és gazdag élet, vagy a nagy szerelem? – Ez itt a kérdés… Stefan Arsenijevic drámája, a Szerelem és egyéb bűnök, amely a Szófiai Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb rendezőnek járó díjat nyerte, és valamennyi nagy fesztivál programjában szerepelt, csütörtöktől látható a moziban. Dorozsmán az Orczy István Általános Iskola történetét kiállítás mutatja be, a Közéleti Kávéházban, a Szegedi Művészklub estjén megismerhetik a Szépírás legújabb számát, a gyermekeket várják a Szegedi Vakációra a könyvtárban, a TIK-ben pedig a Magyar Szemorvos-társaság 2010. évi kongresszusát tartják.

Dorozsmai napok: az Orczy-iskola története

A századik születésnapját ünneplő Orczy István Általános Iskola történetét mutatja be a Petőfi Sándor Művelődési Ház és a Dorozsmai fiókkönyvtár közös kiállítása. A tárlatot csütörtökön 16.30 órakor Kardos János, a szegedi polgármesteri hivatal oktatási, kulturális és sportirodájának vezetője nyitja meg. A kiállítás július végéig várja a látogatókat. A rendezvény a pénteken kezdődő XII. Dorozsmai Napok programsorozat része.

Vakáció a könyvtárban

A Tarjáni fiókkönyvtárban csütörtökön mozaikképkeret készítése. A Szegedi Vakáció foglalkozásai délelőtt 10-12 óráig tartanak, vezetik: Batiz Julianna és Kabódi Edit könyvtárosok. A programokon csak előzetes bejelentkezés után lehet részt venni! Jelentkezni lehet: a 635-401-es telefonszámon, vagy a helyszínen.

Közéleti Kávéház

A Zrínyi Ilona Általános Iskolában (Mérey u. 3.) csütörtökön 17 órakor A Szegedi Művészklub estje. Vendég: Nagy László, a Szegedi Nemzeti Színház ügyvezető igazgatója. Beszélgetőtárs: Polner Zoltán dramaturg. Házigazda: Majzik István, a Bába és Társa ügyvezető igazgatója-könyvkiadó. A Szépírás 2010. júliusi számának bemutatása.

A Független Városi Szövetség – Magyar Egyesület székházában (Fő fasor 9.) csütörtökön 17 órakor Nemzeti Klub -“Újszögedi Esték”: Beavatás az ősi magyar tudásba II. rész. Előadó: Hegedűsné Zentai Zsuzsanna.

A Hansági Ferenc Alapítványnál (Kenyérgyári út 8.) csütörtökön 18 órakor A magyarok szövetségének mindenki tagja. Házigazda: Bene Gábor.

Könyvbemutató

A Bálint Sándor Művelődési Házban (Temesvári krt. 42.) csütörtökön 18 órakor Bioépítészet 2006-2008. – kötetbemutató. Az est vendégei: Monostory Péter, Majzik István.

Sakk-klub

A Millenniumi Kávéházban csütörtök este 18 órakor Sakk-klub.

Kongresszus és kiállítás a TIK-ben

Az SZTE TIK – Kongresszusi terem, Nagyelőadó, I. és II. előadó és I. II. III. szemináriumi teremben csütörtökön 9 órától a Magyar Szemorvos-társaság 2010. évi kongresszusát tartják, a Kiállítási térben kapcsolódó kiállítás látható. A program részleteit a www.u-szeged.hu/rendezvenynaptar oldalon olvashatják.

Csütörtöki moziműsorok

A Grand Caféban csütörtökön:

19 órakor: 9 – feliratos, amerikai animációs film, rendező: Shane Acker.

21 órakor: Tiszta napfény – feliratos amerikai film, rendező: Christine Jeffs.

A Belvárosi mozi csütörtöki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

16 órakor: StreetDance 3D – színes, feliratos angol romantikus táncfilm, rendező: Max Giwa, Dania Pasquini.

18 órakor: Nanny McPhee és a nagy bumm – színes, szinkronizált angol családi vígjáték. Szereplők: Emma Thompson, Maggie Gyllenhaal, Ralph Fiennes, Rhys Ifans, Maggie Smith. Rendező: Susanna White.

20.15-kor: Túl jó nő a csajom – színes, feliratos amerikai vígjáték, rendező: Jim Field Smith.

Balázs Béla terem:

16.15-kor és 20.15-kor: Ajami – színes, feliratos izraeli film, rendező: Scandar Copti, Yaron Shani.

18.15-kor: Átok – színes, magyar film. Szereplők: Bánsági Ildikó, Pálfi Katalin, Hevér Gábor, Szamosi Zsófia, Németh Alexandra, Tilo Werner, Fodor Annamária, Vilmányi Benett. Rendező: Mátyássy Áron.

Csőke József terem:

17 órakor és 19.30-kor: Szerelem és egyéb bűnök – színes, feliratos szerb-német-osztrák-szlovén romantikus dráma. Rendező: Stefan Arsenijevic.

Csütörtök esti bulik

A JATE Klubban csütörtökön 22 órakor V.I.Z.I.T. BTK-soknak és ZMK-soknak ingyenes!

Az Afrika Cafe-ban csütörtök este A korongoknál Zalka “Őrült” Attila.

A Casablanca kávézóban csütörtök este 19 órakor Gedzó.

A Fészek Klubban csütörtök este 19 órakor Minimal Bogart.

A Jazz Kocsmában csütörtök este xThea Sóti Quartet.

Előző sztori

Próbálják a My Fair Ladyt – szombaton közönségtalálkozó

Következő sztori

Megszülettek a leendő szlovák jobbközép kormány programtézisei