Csütörtök: 38. Csongrád Megyei Könyvtárosnap

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szatymazon, a Dankó Pista Művelődési Házban tartják csütörtökön az idei Csongrád Megyei Könyvtárosnapot. A Közéleti Kávéházban ősi gyógymódokról, illetve a rovásírásról lesz szó, a TIK-ben hátrányos helyzetűek állásbörzéjét rendezik meg, és ifjú dalnokok kerestetnek szeptemberi megmérettetésre operett és musical műfajban. A Belvárosi moziban látható Pejó Róbert filmje, a Látogatás, amely a 41. Magyar Filmszemlén elnyerte a legjobb rendezőnek járó díjat.

A Somogyi-könyvtár programjai

A Dankó Pista Művelődési Ház és Könyvtárban (Szatymaz, Dózsa György u. 42.) csütörtökön 8.30-tól 38. Csongrád Megyei Könyvtárosnap – a Dankó Pista Művelődési Ház és Könyvtár, a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár és a Csongrád Megyei Könyvtárosok Egyesülete közös rendezvénye. A részletes programot a

www.sk-szeged.hu/programok/rendezvenyek/1348-38-csongrad-megyei-koenyvtarosnap-szatymaz.html oldalon olvashatják el.

A Szőregi fiókkönyvtárban csütörtökön 10-12 óráig Cserebere-délelőtt.

Az Odesszai fiókkönyvtárban csütörtökön 16.30-tól Csere-bere klub – „valamit valamiért” cserélhetnek a gyermekek: könyvet, szalvétát, bélyeget, játékot, képeslapot…

Közéleti Kávéház

A Somogyi-könyvtárban csütörtökön 17 óra Természetes és ősi gyógymódok. Vendég: Bergerné Wilk Halina, az ősi gyógymódok mestere, Sóti Judit egészségtan tanár, természetgyógyász.

A Független Városi Szövetség – Magyar Egyesület székházában (Fő fasor 9.) csütörtökön 17 órakor Nemzeti Klub -“Újszögedi Esték”: Képek – hangok – jelek – a beszéd és a rovásírás kialakulása, összefüggése II. rész. “Mikor? Merre?” Előadó: Koszta Péter.

A Hansági Ferenc Alapítványnál (Kenyérgyári út. 8.) csütörtökön 18 órakor A Magyarok Szövetségének mindenki tagja – Nemzetpolitikai Értekezlet. Házigazda: Bene Gábor.

Rendezvények a TIK-ben

Az SZTE TIK – III. szemináriumi teremben csütörtökön 10 órakor Hátrányos helyzetűek állásbörzéje lesz, ahol munkáltatói fórumon vehetnek részt az érdeklődők.

Ugyanitt csütörtökön 17 órakor Kreatív nyelvtanulás – bemutató előadás. Gaál Ottó 27 középfokú állami nyelvvizsgájával a nyelvtanulás egyéni bajnoka Magyarországon, de talán Európában is. Az általa alkotott nyelvtanulási módszert mutatja be az előadás.

JUGYU-felhívás

Olyan 16 és 30 év közötti tehetséges fiatalok jelentkezését várják, akik szívesen megmutatnák énektudásukat egy szakmai zsűri, valamint a közönség előtt a 2010. szeptemberében megrendezendő I. Huszka Jenő Operett és Musical Fesztiválon, a JGYPK Szabadidőközpont és Kávézóban, a JUGYU Klubban, az Ages Quod Agis Nonprofit Kft. szervezésében. Az alábbi két kategóriában lehet indulni: 1. operett. 2. musical. A részletek és a jelentkezési lap letöltése: www.jugyuklub.hu/?pageid=1&nid=132

Csütörtöki moziműsorok

A Grand Caféban csütörtökön:

19 órakor: Tapsvihar – feliratos dán film, rendező: Martin Zandvliet.

21 órakor: Vérvonal – feliratos izlandi-német-dán film, rendező: Baltasar Kormákur.

A Belvárosi mozi csütörtöki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

16 órakor: StreetDance 3D – színes, feliratos angol romantikus táncfilm, rendező: Max Giwa, Dania Pasquini.

18 órakor: Minden kút Rómába vezet – színes, amerikai vígjáték. Szereplők: Kristen Bell, Josh Duhamel, Anjelica Huston, Danny DeVito, Will Arnett. Rendező: Mark Steven Johnson.

20 órakor: Emlékezz rám – színes, feliratos amerikai romantikus film. Rendező: Allen Coulter.

Balázs Béla terem:

16.15-kor és 18.15-kor: Egy lányról – színes, feliratos angol dráma, rendező: Lone Scherfig.

20.15-kor: Egy másik ember – színes, feliratos svájci dráma, rendező: Lionel Baier.

Csőke József terem:

17 órakor és 19.30-kor: Látogatás – színes magyar-osztrák film, rendező: Pejó Robert. A Thomas Glavinic: A kamerás gyilkos című regénye alapján készült film a 41. Magyar Filmszemlén elnyerte a legjobb rendezőnek járó díjat.

Csütörtök esti bulik

A Városi Sportcsarnokban csütörtökön 19 órakor fellép: Fenyő Miklós.

A JUGYU Klubban csütörtökön 20 órakor Évzáró – Nyárváró MK-s Jugyus Buli. Hangulatfelelősök: Dj Matte, Dj Xandro, Dj DethVJ: VJ Apppaa. A buli közben a Teraszon Franciaország-Mexikó VB meccsnézés. Italakciók: Vodka-narancs és FÉNY Koktél (vodka+szörp). A belépés ingyenes!

A JATE Klubban csütörtökön 22 órakor V.I.Z.I.T.-ELŐ.

Az Afrika Cafe-ban csütörtökön este A korongoknál Zalka “Őrült” Attila.

A Fészek Klubban csütörtökön 21 órakor Retro Buli.

Előző sztori

Nyáron felújítják Szeged egyházi épületeit + HANG, FOTÓK

Következő sztori

Tovább tüntetnének az M43-ason a pórul járt alvállakozók