Írjon nekünk

Gazdaság

Rákerül a címkére, honnan jön a hús

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Átalakul az élelmiszer-címkézés az EU-ban. Az Európai Parlament a napokban döntött arról, hogy az összes hús- és tejkészítményen ezután kötelező lesz feltüntetni a földrajzi eredetet. Eddig csak a marhahúsban, a hal, a gyümölcs, az olajbogyó, valamint a friss zöldség, a méz és a bor esetében volt kötelező feltüntetni a származást.

A jövőben a címkékről leolvasható lesz, hogy adott állat hol született, hol nevelkedett és hol vágták le. A javaslat szerint fel kell tüntetni a termékekben jelen lévő öt alapvető tápanyag mennyiségét is, mint a 100 grammra vagy 100 milliliterre jutó energiát, a glükózokat, lipideket, telített zsírsavakat és a sótartalmat, de a címkék tájékoztatnak majd a protein- és a rozstartalomról is.

(Forrás: Magyar Nemzet)

Hírzóna

Ismét várja a látogatókat a makói Kiskaska kézművesvásár

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Negyven kistermelő árulja portékáját.

Tovább olvasom

Hírzóna

Veszélyes gyerekjátékokat vontak vissza a boltokból

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Megbízhatóbb a hazai termék.

Tovább olvasom

Gazdaság

Pünkösdkor tele lesz vendéggel Szeged és Makó környéke

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Berobbant a turisztikai szezon.

Tovább olvasom

Aktuál