Gazdaság

Rákerül a címkére, honnan jön a hús

Rákerül a címkére, honnan jön a hús

2010. június 22., kedd
Rákerül a címkére, honnan jön a hús
Átalakul az élelmiszer-címkézés az EU-ban. Az Európai Parlament a napokban döntött arról, hogy az összes hús- és tejkészítményen ezután kötelező lesz feltüntetni a földrajzi eredetet. Eddig csak a marhahúsban, a hal, a gyümölcs, az olajbogyó, valamint a friss zöldség, a méz és a bor esetében volt kötelező feltüntetni a származást. A jövőben a címkékről leolvasható lesz, hogy adott állat hol született, hol nevelkedett és hol vágták le. A javaslat szerint fel kell tüntetni a termékekben jelen lévő öt alapvető tápanyag mennyiségét is, mint a 100 grammra vagy 100 milliliterre jutó energiát, a glükózokat, lipideket, telített zsírsavakat és a sótartalmat, de a címkék tájékoztatnak majd a protein- és a rozstartalomról is. (Forrás: Magyar Nemzet)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.