Az ideológiákkal foglalkozna Lendvai Ildikó

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A világ ideológiai mozgásaival és ezek pártba „adoptálásával” kíván foglalkozni Lendvai Ildikó az MSZP-ben, miután távozik az elnöki posztról – erről maga a politikus beszélt. A hét végén a szocialisták választmánya is értékeli az elmúlt egy év munkáját – olvasható a Magyar Nemzet (www.mno.hu) mai számában.

Szombaton az MSZP választmánya a párt július elején esedékes tisztújító kongresszusára való felkészüléssel is foglalkozik, ahol a testület egyéves beszámolójáról is szavaznak a küldöttek. Simon Gábor választmányi elnök előterjesztése szerint a pártnak két súlyos problémával kellett szembenéznie az elmúlt egy évben: a szélsőséges populisták által erősített országos hangulattal és a párton belüli bizalmi-erkölcsi „erodálódással”.

A szocialisták tehát nehéz időszakot hagynak maguk mögött, s könnyen elképzelhető, hogy a jövőben is lesznek gondjaik. Az új kihívásokkal Lendvai Ildikó már nem mint pártelnök küzd meg, a jövőben ugyanis – amint arról az ATV reggeli műsorában is beszélt – „a világ ideológiai mozgásait” kívánja szemmel tartani, hogy az így szerzett tapasztalatait megossza az MSZP-vel, és „adoptálják” megfigyeléseit a pártba. A politikus szerint ez a feladat teljes mértékben kitölti az idejét, erre a területre eddig kevésbé figyeltek a pártban.

További részleteket a Magyar Nemzet mai számában olvashat.

Előző sztori

Elkezdődött a Szőregi Rózsaünnep + PANORÁMA

Következő sztori

Újra árad a Tisza Szegednél