A Jobbik és a pártsemleges szúnyogok

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A szúnyoginvázió miatt kritizálta a Jobbik szegedi szervezete Botka Lászlót és a Fidesz-kormányt s a térség parlamenti képviselőit, majd pedig bemutatta az elnökség két új tagját.

„Nem lehet meglenni szúnyogcsípés nélkül a városban, a vérszívók pedig ugyanúgy csípnek MSZP-st, fideszest és jobbikost” – kezdte beszédét Rácz Tibor, a radikális párt helyi szervezetének alelnöke, utalva arra, hogy közös ügyként kell tekinteni a védekezésre. Emlékeztetett arra, hogy Botka késve kezdett el foglalkozni a problémával, s csak utóbb derült ki, hogy a városnak nincs pénze a permetezésre. Szerinte hibás a fideszes kormány is, aki gőgből nem ad az MSZP-s polgármesternek pénzt; kéri a kormánypárti képviselőket, hogy Szeged érdekeit nézzék a Parlamentben. Az alelnök hangsúlyozta, hogy pártja véleménye szerint a városi és a megyei önkormányzat újságjainak kiadási díját kellene a védekezésre fordítani.
A szúnyogügy után Rácz bemutatta a két új elnökségi tagot, Barta Sándort és Keresztúri Farkas Csabát. A jelenlévő alelnök, Barta elmondta, hogy a szegedi Jobbik is csatlakozott az adománygyűjtéshez az árvízkárosultak javára, majd beszélt arról, hogy támogatják azt a kezdeményezést is, hogy a tűzijáték maradjon el a városban, s a pénzt adják oda az árvíz sújtotta településeknek.

Előző sztori

Az Alsó-Tisza-vidéken másodfokú a készültség

Következő sztori

Egymástól tanulni – épül a referenciaintézmények hálózata + HANG