Írjon nekünk

Gazdaság

A Hunguest is reagál a Ligetfürdő-ügyben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Hüvös László, a szegedi Fidesz frakcióvezetője tegnapi sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott: az önkormányzat teljesen ki akar vonulni a Napfényfürdő felépítésére és működtetésére létrehozott projektcég vezetéséből, vagy az a céljuk, hogy a jövőbeni a városvezetésnek ne legyen beleszólása a döntésekbe. A párt helyi szervezetének állítása szerint a Ligetfürdő Kft. mintegy 8 milliárdos vagyonának döntő többsége az önkormányzattól és uniós forrásokból származik, ezzel szemben a kisebbségi tulajdonos Hunguest Zrt. 300 millió forintos befizetése áll. Az alábbiakban szó szerint közöljük a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatójának levelét és a Fidesz erre adott reakcióját.

„Sajnálom, hogy Gyimesi Úr és Hűvös Úr megint téves információkat juttat el a közvéleményhez. A Ligetfürdő beruházás 8 milliárd forintjából kb. 1 milliárdot adott a Önkormányzat (telek), kb. 1 milliárdot a Hunguest Hotels Zrt., 3 milliárdot az EU és 3 milliárdot az MFB biztosított hitel formájában, amelyre a Hunguest Hotels Zrt (a kisebbségi tulajdonos) adott készfizető kezességet, és kizárólag a Hunguest Hotels Zrt. adott rá kezességet, az Önkormányzat nem. Tehát kifejezetten téves és félrevezető az az állítás, hogy „döntően Önkormányzati és EU pénz van a beruházásban a kisebbségi tulajdonos 300 milliójával szemben”! Gyimesi Úrat és Hűvös Úrat nagyrabecsülöm a szegediekért érzett elkötelezettségükért, de a nyilvánosan elérhető információk elferdítésének kijavítását az általam képviselt cég érdekében meg kell tegyem. Ezúton is felajánlom, hogy minden kérdésben állok rendelkezésükre, hogy az ilyen félreértéseket elkerüljük, sajnálom, hogy ők, más párttársaikkal ellentétben az eddigi sokszori felajánlásom ellenére soha nem éltek ezzel, de annál többször állítottak tévesen dolgokat!” – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója.

A Fidesz válasza a vezérigazgató szavaira

„A Hunguest Zrt. közleménye megerősíti a szegedi Fidesz állítását, miszerint a Leisztinger-birodalom a 8 milliárdos Ligetfürdő értékének töredékéért gyakorol teljes ellenőrzést a túlnyomórészt közpénzből megvalósult beruházás felett. Botrányos, hogy a szocialisták vezette szegedi önkormányzat 8 milliárdos közvagyon feletti ellenőrzést 3 hónappal a választások előtt, mondvacsinált indokokkal játszik át MSZP-hez köthető üzleti körnek. Ezek az események sértik a közérdeket, iskolápéldájául szolgálnak a közpénzek magánzsebbe vándorlására” – reagált a Fidesz a fenti levélre.

Kommentek

Hírzóna

Tovább kell harcolni a rezsicsökkentés védelmében

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az Európai Parlament Ipari, Kutatási és Energiaügyi Bizottságának mai szavazásán a képviselők elfogadták a villamosenergia piac jövőjét meghatározó jogszabálycsomagot. A villamosenergia piaci rendelet és irányelv felülvizsgálata további lépés az Energiaunió, az egységes, fogyasztó-központú energiapiacok megvalósítása felé. Gyürk András, a magyar néppárti képviselőcsoport delegációvezetője, a szakbizottság tagja elmondta: „A tagállamok nem veszthetik el azon lehetőségüket, hogy […]

Tovább olvasom

Gazdaság

Többet keresünk, mint eddig – a KSH szerint

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Majdnem 13 százalékkal nőtt az átlagfizetés – derítette ki a statisztikai hivatal, de az építőiparban közel 20 százalékkal.

Tovább olvasom

Gazdaság

Szegeden is pörög az ingatlanpiac

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az elmúlt évben több, mint 20 százalékkal emelkedtek a lakásárak. Szeged ezzel a ranglista harmadik helyét érte el.

Tovább olvasom

Aktuál