Vitorlázórepülő-vb: Minden eddiginél nagyobb verseny

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nevezések alapján az eddigi legnagyobb vitorlázórepülő-világbajnokságot rendezik a nyáron, Szegeden: a július 20. és augusztus 7. közötti eseményen 32 országból 150 induló küzd majd a helyezésekért a különböző kategóriákban.

A hazai sportági szövetség (MVSZ) hétfői tájékoztatása szerint a versenyen technikai újdonságokat is bevetnek, a repülőtéri kivetítőkön keresztül élő adásban lehet majd követni a történéseket műholdas nyomkövetők és műholdas telefon összeköttetés segítségével, sőt, a világ bármely pontján élő érdeklődő szurkolhat kedvencének az interneten keresztül közvetített élő, nyomkövető on-line adásban. További különlegessége lesz a viadalnak, hogy az Alföld teljes területének kirepülésére lesz lehetőség, megnyitva a román és szerb légtereket is a versenyzők előtt.
Gönczi Péter szövetségi kapitány a hazai esélyeket illetően optimista, mivel a válogatottban több korábbi világbajnok és jelenlegi nemzetközi csúcstartó kapott helyet. A 31. FAI vitorlázórepülő-vb-n magyar részről három osztályban heten indulnak. A szakvezető éremszerzésre számít a 18 méteres osztályban Szabó Pétertől és Verebélyi Zoltántól, akárcsak a 15 méteresben Gulyás Györgytől, aki a két éve, a Berlinben kiharcolt vb-címét hazai környezetben védheti meg. Utóbbi kategóriában szerepel még Laurinyecz Sándor és Tamás Ferenc, míg szabad osztályban indul a két éve 1250 km-es háromszög pályán, Namíbiában sebességi világrekordot repült Hegedűs László, illetve Tülkös János.

Default thumbnail
Előző sztori

Hőkamerával is észleltek határsértőket

Default thumbnail
Következő sztori

A Yoko sikerei a semi-contact magyar bajnokságon

Legutóbbi hasonló cikkek