Sport

Vitorlázórepülő-vb: Minden eddiginél nagyobb verseny

Vitorlázórepülő-vb: Minden eddiginél nagyobb verseny

2010. május 31., hétfő
Vitorlázórepülő-vb: Minden eddiginél nagyobb verseny

A nevezések alapján az eddigi legnagyobb vitorlázórepülő-világbajnokságot rendezik a nyáron, Szegeden: a július 20. és augusztus 7. közötti eseményen 32 országból 150 induló küzd majd a helyezésekért a különböző kategóriákban.

A hazai sportági szövetség (MVSZ) hétfői tájékoztatása szerint a versenyen technikai újdonságokat is bevetnek, a repülőtéri kivetítőkön keresztül élő adásban lehet majd követni a történéseket műholdas nyomkövetők és műholdas telefon összeköttetés segítségével, sőt, a világ bármely pontján élő érdeklődő szurkolhat kedvencének az interneten keresztül közvetített élő, nyomkövető on-line adásban. További különlegessége lesz a viadalnak, hogy az Alföld teljes területének kirepülésére lesz lehetőség, megnyitva a román és szerb légtereket is a versenyzők előtt.

Gönczi Péter

szövetségi kapitány a hazai esélyeket illetően optimista, mivel a válogatottban több korábbi világbajnok és jelenlegi nemzetközi csúcstartó kapott helyet. A 31. FAI vitorlázórepülő-vb-n magyar részről három osztályban heten indulnak. A szakvezető éremszerzésre számít a 18 méteres osztályban

Szabó Pétertől

és

Verebélyi Zoltántól,

akárcsak a 15 méteresben

Gulyás Györgytől

, aki a két éve, a Berlinben kiharcolt vb-címét hazai környezetben védheti meg. Utóbbi kategóriában szerepel még

Laurinyecz Sándor

és

Tamás Ferenc

, míg szabad osztályban indul a két éve 1250 km-es háromszög pályán, Namíbiában sebességi világrekordot repült

Hegedűs László

, illetve

Tülkös János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.