Uszonyos úszás: szegedi sikerek a nemzetközi Dobó-kupán

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Töménytelen versenyző, kiváló szervezés, szegedi sikerek, három murénás a junior válogatottban. Kitűnően sikerült a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub versenyzőinek a felnőtt és junior válogatóverseny Egerben.

Egerben rendezték az uszonyos- és búvárúszók felnőtt és junior válogatóversenyét, a Dobó-kupát.
„Meglepetés várt bennünket az uszodába megérkezve, nem volt hely a medencében, annyi versenyző „izzított ”. Igazi hering-effektus. Egy-egy versenyszámból több mint 40 időfutamot bonyolítottak le. Pezsgett a víz, és pezseg a búvárúszóélet is! Ilyen örömtelien nehéz körülmények között bizonyíthatták a versenyzők, hogy aki megtanulta a leckét, az álmából felkeltve is tökéletesen felmondja” – mesélte a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub világbajnok edzője.
Különösen jól sikerült a verseny Dimák Dávidnak, aki 100 m uszonyos úszásban junior vb-szintet úszott. Szabó Lujza, 100 m, 200 m és 400 m uszonyos úszásban első idővel áll a válogatottban a megméretés után.
Kosara Géza 14 éves „tapasztalatával” móresre tanította 17 éves ellenfelei többségét. A nemzeti csapat szabója méretet vehet róla az egyenruha elkészítéséhez. A felnőtteknél a vakbélgyulladásból felépült világ- és Európa-bajnok Debreczeni Hajnalka műtét utáni első versenyén nagyon magas színvonalú produkciót nyújtott. Rédli Alma, Katona Dorottya, Pálfi Lili és Ladányi Réka is remekül helytállt!” – mondta Kanyó Dénes (képünkön középen), aki hatalmas fölénnyel nyerte a 400m uszonyos úszást, jelezve, hogy nem csak kaviárt enni utazik a kazanyi Európa-bajnokságra.

Eredmények

Uszonyos úszás

50 m ifjúságiak, fiúk: 2. Kosara Géza. Lányok: 4. Pálfi Lili 8. Nemes Ágnes
50 m serdülők, lányok: 4. Katona Dorottya
100 m felnőttek, férfiak: 2. Dimák Dávid
100 m uszonyos gyors, felnőttek, nők: 2 Debreczeni Hajnalka, 5. Szabó Lujza (junior korú)
100 m ifjúságiak, fiúk: 1. Kosara Géza
100 m serdülők, lányok: 6. Rédli Alma
100 m uszonyos gyors ifjúságiak: 3. Ladányi Réka, 5. Pálfi Lili, 6 Nemes Ágnes
400 m felnőttek, férfiak: 1. Kanyó Dénes, 2. Dimák Dávid , 2.Szabó Lujza
400 m ifjúságiak, fiúk: 3. Kosara Géza
400 m serdülők, lányok: 2. Rédli Alma

Előző sztori

Nyomoznak a tízemeletesben kiütött tűz ügyében

Következő sztori

Egyházi hírek: 60 éves a pitvarosi templom