Szezonálisan megnyitott a Royal Hotel

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Az idén is szezonálisan megnyitották a szegedi belvárosi Royal Hotelt. A szálloda néhány hónapig üzemel, majd ismét bezár. Az éttermet gazdasági okok miatt nem hasznosítják.

Ismét megnyitott a szegedi belvárosban a Royal Hotel. Ma már az első vendégek is megérkeztek a szállodába, amely csak szezonálisan tart nyitva. Kisimre Szabolcs, a hotel marketingcégének, az Első Reklám ügyvezető igazgatója elmondta, ugyanúgy, mint tavaly, az idén is szeptember végén, október elején bezárnak.
„A szálloda 60 szobával működik, de az éttermet nem nyitjuk ki. Az étkeztetés a szomszédos vendéglátóegységben történik” – hallottuk az ügyvezetőtől. Az utóbbi döntést gazdasági okokra hivatkozva hozta meg a hotel vezetése.

no images were found

A Royalt öt éve felújították, majd évekre bezárták, és 2009-ben nyitották meg újra. A jelenlegi háromcsillagos szállodát tovább szeretnék korszerűsíteni, hogy elérjék a negyedik fokozatot. Kérdésünkre, hogy ehhez megvan-e kellő összeg, Kisimre Szabolcs kitérő választ adott. Annyit említett, hogy több évvel ezelőtt pályáztak korszerűsítésre, de az eredményről nem számolhatott be.
Azt viszont megemlítette, hogy tavaly is gyorsan elterjedt a híre a szálloda megnyitásának és 12 orvos konferencia vendégeit is itt szállásolták el. Külön hozzátette, hogy a Kölcsey utca felújítása nem akadályozza a szálloda vendégek parkolását, a belső udvarban 52 helyet alakítottak ki. Arra a kérdésre, hogy a parkolókat a nem szállodavendégek igénybe vehetik-e, azt felelte, hogy foglalástól függően be lehet állni. Mint megtudtuk, a szálloda udvarában olcsóbban lehet parkolni, mint a belváros közterületén, ahol több parkolóhely megszűnt.
Információnk szerint a Royal területén további parkolók létesítését is tervezik. Mindezt a marketingcég ügyvezetője nem erősítette meg.

Előző sztori

M43-as ügy: a Szeviép reagál

Következő sztori

Vojnich Erzsébet kapja a XIII. Táblaképfestészeti Biennále fődíját + HANG