Száztízmillió forintból megújul a Vitéz utcai bölcsőde

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Megújul a szegedi Vitéz utcai bölcsőde. Új épületszárnyat építenek és a régit is felújítják. A beruházás 110 millió forintba kerül.

A Vitéz utcai bölcsőde jelenleg Szeged belvárosának napközbeni ellátását egyedül végzi, ezért szükség van férőhely-növelést eredményező komplex beruházásra. A projekt hosszú távú célja a bölcsődei alapellátáshoz való hozzáférés javítása a hiánypótló szolgáltatások bővítésén keresztül. A teljeskörű külső és belső felújítás és akadálymentesítés mellett az alternatív energiaforrások igénybe vételével költséghatékonyabban működhet majd a bölcsőde.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv támogatásával a Vitéz utcai bölcsődében megvalósuló beruházás eredményeként a megújuló épület egy 192 négyzetméteres szárnnyal bővül, amely 20 új férőhelyet biztosít. Az erről szóló szerződést ma írta alá Botka László polgármester és a közbeszerzési eljáráson győztes Domi Épületgépészet Építőipari és Kereskedelmi Egyéni Cég ügyvezető igazgatója, Domonkos László. A beruházás 110 millió forintból valósul meg, amiből az Európai Uniós és a magyar állam támogatása 99 millió forint – tudtuk meg az aláírást követően a Vitéz utcai bölcsődében.
Az új épületszárnyban sóbarlangot, két új foglalkoztató helyiséget, babakocsi-tárolót, vizesblokkot, tusolót és szociális helyiségeket, gyermekátadót, valamint akadálymentes közlekedőfolyosót alakítanak ki.
A meglévő házat is felújítják: az összes csoport számára akadálymentesített közlekedés biztosítanak, kicserélik a folyosó és foglalkoztató padozatát, megújuló illetve alternatív energiaforrásokkal korszerűsítik a meglévő fűtési rendszert, napkollektorokat telepítenek a meleg víz ellátáshoz, a homlokzati nyílászárókat hőszigeteltekre cserélik, korszerűsítik az elektromos hálózatot és a világítást. Az udvaron új, gumitéglás játszóteret és a 70 négyzetméteres zöldterületet alakítanak ki.
A kivitelezés várhatóan augusztus 12-én fejeződik be.

Default thumbnail
Előző sztori

Megbontották az M43-as autópályát + VIDEÓ

Default thumbnail
Következő sztori

Határrendészet: tunéziai hamisított okmányok

Legutóbbi hasonló cikkek