Ausztriában döntőztek a KÉSZ-akadémiás gyerekek

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Az L-IT SZEAC és a KÉSZ Labdarúgó Akadémia játékosai pünkösdi tornán szerepeltek Ausztriában, a festői Wolfsberg városában. Két korosztály vett részt a tornán, az 1999-2000-ben és a 2001-ben születettek.

A szegedi fiatalok remekül helytálltak a többségében német és osztrák csapatokkal szemben. Az U11 korcsoportban a 2000-es születésű játékosok az egy évvel idősebbek között is remekül szerepeltek. A hatcsapatos csoportban két győzelemmel a 4. helyen végeztek.
A 2001-es születésű gyerekek az U9-es korosztályban kiemelkedően teljesítettek, hiszen a döntőig verekedték magukat, ahol azonban nem sikerült győzniük. Az ezüstérem és a kupa hatalmas örömet jelentett a gyerekeknek, szülőknek és az edzőknek is. A csapatvezetők célja elsősorban az volt a nemzetközi tornán való részvétellel, hogy a gyerekek még jobban elkötelezzék magukat a szegedi futball iránt. A magyar himnusz, a gálaműsor, a díjátadás és a tűzijáték óriási élményt adtak a fiataloknak.
A csapatot három edző kísérte el: Szőlősi István edző, Dlusztus Imre edző és Paksi Péter, az akadémia és a SZEAC szakmai vezetője.

Előző sztori

Halld a világot! – ingyenes hallásszűrés

Következő sztori

Hőkamerával is észleltek határsértőket