Bulvár

Óvodában a gyermekbalesetek megelőzéséért

Óvodában a gyermekbalesetek megelőzéséért

2010. május 25., kedd
Óvodában a gyermekbalesetek megelőzéséért

A szatymazi, a Honfoglalás utcai és a Baross utcai Óvoda vezetőinek és pedagógusainak felkérésére a Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya baleset-megelőzési előadást tartott az óvodákban középső, illetőleg nagycsoportos gyermekek részére az elmúlt napokban.

A foglalkozás során olyan - a rájuk vonatkozó és számukra fontos - szabályokról folyt a beszélgetés, mint a gyalogos, a kerékpáros, a személyautóban illetve a buszon való közlekedés ismérvei. A nyári szünet közeledtére tekintettel a vízpartok, strand veszélyeiről is szó esett. A gyerekek tájékoztatást kaptak arról is, hogy mit tegyenek, ha bevásárlóközpontban, vagy akár utcai rendezvények alkalmával elkeverednének, és a tömegben nem találnák szüleiket, kísérőiket. A kicsik nagy érdeklődéssel kapcsolódtak be a játékos beszélgetésbe, ügyesen válaszoltak a feltett kérdésekre. A foglalkozás után örömmel próbálták fel a különféle rendőrsapkákat, valamint játszottak a forgalomirányító bottal, melyet az óvónénik egy-egy fényképpel meg is örökítettek. A rendőrség egyik fő baleset-megelőzési feladata a gyermekbalesetek megelőzése, a gyermekek biztonságos közlekedésre nevelése, melyet tapasztalatok szerint már óvodás korban el kell kezdeni. A Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya továbbra is várja Szeged városában, illetőleg az illetékességi területén levő óvodák jelentkezését közlekedési előadás megtartására. Elérhetőségek: Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály, telefon: 62/564-400/12-80 mellék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.