Közélet

Martonyi a kettős állampolgárságról

Martonyi a kettős állampolgárságról

2010. május 13., csütörtök
Martonyi a kettős állampolgárságról

Feleslegesnek és indokolatlannak tartja a leendő magyar külügyminiszter Szlovákia döntését, mely szerint konzultációra hazarendelte budapesti nagykövetét Martonyi János szerdai, pozsonyi látogatása után. Pozsony ezzel válaszolt arra, hogy a magyar kormány nem egyeztet a kettős állampolgárság tervéről - olvasható a Magyar Nemzet honlapján.

Martonyi János

a Kossuth Rádió reggeli műsorában kijelentette: részletes és alapos tájékoztatást adott

Miroslav Lajcák

szlovák külügyminiszternek arról a lépésről, amelyet a magyar országgyűlés készül meghozni a kettős állampolgársággal kapcsolatban. A leendő magyar külügyminiszter szerint senkit sem érhetett meglepetés, „hiszen évek óta beszélünk már erről, a terv a Fidesz választási programjában korábban is szerepelt”. Martonyi János szerint egyébként Szlovákia álláspontja egy hosszan elnyúló egyeztetési folyamatot követően sem változott volna lényegesen. További részleteket

a Magyar Nemzet honlapján olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.