/

M43: kedden tárgyalnak az alvállalkozók

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Az M43-as autópálya második ütemét kivitelező Tisza M-43 Konzorciumot vezető Sedesa S. A.-val kedden tárgyalóasztalhoz ülnek azok az alvállalkozók, akiknek összesen mintegy hárommilliárd forinttal tartozik az egyik konzorciumi tag, a csődvédelem alatt álló Szeviép Zrt. Mint portálunk is beszámolt róla, pénteken azért demonstráltak újból a 47-es számú főút Szegedről kivezető szakaszán, mert nem láttak arra garanciát, hogy megvásárolják követeléseiket.

„Itt az idő a magyar vállalkozók megsegítésére!” – olvasható az egyik teherautón a 47-es út mentén, ahol ismét több kilométer hosszan lezárták az egyik sávot a demonstrálók.
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) szerdán közleményben tudatta, hogy az autópálya-szakasz kivitelezését végző konzorcium nyilatkozott az alvállalkozók követeléseinek megvásárlásáról, ám ezt hiányosnak ítélte az alvállalkozókat képviselő ügyvéd. Temesvári Zoltán akkor csütörtökön délutánig adott határidőt arra, hogy konkretizálják a nyilatkozatot, ám ez nem történt meg, ezért demonstráltak ismét péntek délelőtt.

„Aggályainkat továbbra is fenntartjuk a nyilatkozattal kapcsolatban, mert a mai napig nem tudjuk belőle kiolvasni azt az alapvető információt, hogy mikor és mennyi pénzt fognak kapni a vállalkozók” – mondta el Temesvári. Az ügyvéd hangsúlyozta, hogy tárgyalni akarnak, függetlenül attól, hogy eddig milyen feltételeket biztosítottak a nyilatkozatban.
„A vállalkozók készek minden jogi eszközzel, illetve az igényérvényesítésre rendelkezésükre nyitva álló minden egyéb lehetőségükkel küzdeni” – tette hozzá.
A konkrét tárgyalásokat kedden délután kezdik meg a konzorciumot vezető Sedesa S. A.-val. A NIF Zrt. arról tájékoztatta az ügyvédet, hogy addig nem avatkozik közbe, amíg a konzorcium vezetője a nyilatkozatban foglalt kötelezettségeinek eleget tesz. Amennyiben ez eredménytelen lesz, ismételten kezébe veszi az irányítást.
„Reméljük, megszűnik ez a lehetetlen állapot” – összegzett Temesvári Zoltán.

„Tavaly szeptemberi a legrégebbi kintlévőségünk, de van itt olyan vállalkozás, akinek tavaly márciusi kifizetetlen számlája is van. Most olyan szakaszba érkeztünk el, hogy esélyt látunk a megegyezésre, egyelőre a garanciákat hiányoljuk” – mondta el portálunknak a Plútó Trade Kft.-t képviselő Duna Tibor. Az alvállalkozók jogos követeléseiket szeretnék megkapni, és tovább akarnak dolgozni. „Mentjük, ami még menthető” – tette hozzá.

no images were found

Előző sztori

Egy év négy hónap elsőfokon az embercsempész bolgár kamionosnak

Következő sztori

Női kézilabda Eb-selejtező – Tóth Tímea nélkül