Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Kosárlabda: bonyhádi ütközetre készül a Szedeák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

Ahogy arról már a hétvégén beszámoltunk, két fordulóval a vége előtt kétesélyessé vált a bajnoki címért folytatott küzdelem a férfi kosárlabda NB I/B-ben. A Bonyhádi KSE és a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák gárdája pályázik még az aranyéremre, ők pénteken este Bonyhádon mérik össze erejüket.

Élőben

A SZEGEDma.hu online közvetítéssel jelentkezik a pénteken 19 órakor kezdődő Bonyhádi KSE – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák rangadóról. Most is, mint mindig: szurkoljon velünk a szegedi fiúknak!

Két csapat maradt versenyben a bajnoki címért a férfi kosárlabda NB I/B-ben: az aranyérem, ezzel pedig az A csoportos indulás joga Szegedre vagy Bonyhádra kerülhet. Pénteki összecsapásuk előtt a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák és a Bonyhádi KSE azonos mutatókkal áll a tabella élén.
A képlet egyszerű: Bonifert Domonkos gárdája akár már ott és akkor kivívhatja az elsőséget, ha sikerül győznie. A Bonyhád ülhet viszont a trónra a záró forduló eredményeitől függetlenül, ha tizennégy ponttal vagy nagyobb különbséggel nyer (92-78-ra diadalmaskodott idehaza a Szedeák; az összkosárkülönbség adott esetben a riválisnak kedvezhet). Ha ennél kisebb különbségű hazai siker születik május 21-én, akkor a Szegednek még megmarad az esélye az aranyra. Ehhez arra lesz szükség, hogy az utolsó játéknapon Simándiék megverjék itthon a Nagykanizsát, a Bonyhád pedig kikapjon Jászberényben.
Egy biztos, bármi is lesz az eredmény, a Szedeák már elégedett lehet idei szereplésével. Az együttes teljesítette a klubvezetés, a szponzorok és a szurkolók elvárásait, hiszen már bizonyos, hogy érmet szerez, s egészen a végéig harcban áll az első helyért is. Ez volt a célkitűzés tavaly nyáron. Ettől függetlenül természetesen győzni szeretnének a Tisza-partiak Bonyhádon.
„Kőkemény mérkőzés vár ránk, csak akkor diadalmaskodhatunk, ha mindenki száz százalékot nyújt. Ha sikerülne Bonyhádon győznünk, az a legnagyobb bravúrunk lenne az egész bajnokság során. Kiváló csapatról van szó, melynek erőssége, hogy játékosai rendkívül gyorsak, s bátran és jól dobnak kintről is. Meghatározó embereik az egykori és jelenlegi paksiak, Tömösváry Máté, Lukács Attila (aki felgyógyult, Vásárhelyen már játszott is), Lőrincz Viktor, Morgen Ferdinánd, valamint az ex-albacompos Rutkai Péter. Összeszokott együttesről van szó, mellyel otthonában idén senki sem bírt. Nagy feladat áll tehát előttünk, de igyekszünk megoldani. Ha nem tudunk nyerni, akkor is fontos, hogy tizennégy ponton belül maradjunk. A héten sokat videózunk. Fontos, hogy saját hibáinkból tanuljunk, azokat kijavítsuk, hiszen idehaza is húsz pontról engedtük közelebb a bonyhádiakat. Koncentráltan kell támadnunk és védekeznünk, nem szabad egyénieskednünk, s tilos lehetővé tennünk, hogy rohanjanak – ez lehet a kulcs. Rezák Tamáson kívül egyelőre szerencsére mindenki egészséges, így bizakodva készülünk. Szerdán és csütörtökön is este edzünk még, hiszen a játékosok többsége nappal dolgozik vagy tanul” – mondta portálunknak Bonifert Domonkos vezetőedző.

Emlékeztetőül a korábbi mérkőzésükön:

A férfi kosárlabda NB I/B rájátszás 3. fordulójában: Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – Bonyhádi KSE 92-78 (29-20, 24-12, 16-24, 23-22). Újszegedi sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Király, Szilas, Balogh.
Szedeák: VIDA 17/3, MOLNÁR M. 8/6, NYILAS 24/15, TANÁCS 16, GÉMES 21/3. Csere: Kovács D. 6, Simándi. Edző: Bonifert Domonkos.
Bonyhád: Márkus 8/6, LŐRINCZ 15, Bartha, RUTKAI 21/12, Tömösváry 13. Csere: Lepsényi, MORGEN 17/3, Kovács B. 4. Edző: Murvai Árpád.

A 6. forduló eredményei:

Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – SMAFC-NYME 86-69
Jászberényi KSE – Veszprémi Egyetem 122-100
EnterNet Vásárhelyi KS – Bonyhádi KSE 76-87
EKF Hész Eger – Kanizsa KK 86-79

A 7. forduló párosítása:

Veszprémi Egyetem – EKF Hész Eger péntek 18.30
SMAFC-NYME – EnterNet Vásárhelyi KS péntek 18.30
Bonyhádi KSE – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák péntek 19.00
Kanizsa KK – Jászberényi KSE vasárnap 18.30

A felsőház állása a rájátszás 6. fordulója után:

1.Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák282442565-2181
2.B-Beton Bonyhádi KSE282442614-2128
3.Jászberényi KSE282262756-2254
4.Kanizsa KK DKG-EAST282262492-2023
5.Veszprémi Egyetem282172655-2247
6.EnterNet Vásárhelyi KS281992501-2304
7.SMAFC-NYME2817112345-1981
8.EKF Hész Eger2814142142-2161

Hírzóna

Szoboszlai Dominik lett a szezon legjobbja Ausztriában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

A magyar válogatott játékost a bajnokságban szereplő klubok vezetőedzői és a elnökei szavazatai alapján választották legjobbnak.

Tovább olvasom

Sport

Forma–1: Bottas nyerte az idénynyitó Osztrák Nagydíjat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

Szerző:

A koronavírus-járvány miatt csaknem négy hónapos csúszással kezdődött az idény.

Tovább olvasom

Sport

Bemutatták a kézilabda Bajnokok Ligája új trófeáját

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

A “robotkar” helyett ezentúl egy hálóban landoló labdáért küzdenek majd Európa legjobb kézilabdacsapatai.

Tovább olvasom

Aktuál