Közélet

Kezdődik a déli klinika központhoz kapcsolódó közműfejlesztés

Kezdődik a déli klinika központhoz kapcsolódó közműfejlesztés

2010. május 2., vasárnap
Kezdődik a déli klinika központhoz kapcsolódó közműfejlesztés

Május első hetében kezdődik a belvárosi, egyetemi városrészhez kapcsolódó közterületek fejlesztése: közművek kiváltására és fejlesztésére kerül sor a Semmelweis utcában, a Bánomkert soron és az Oldal utcában. A beruházás részeként a Bécsi krt. és a Boldogasszony sgt. kereszteződésében körforgalom épül - tájékoztat a Szeged Pólus Kft.

Május és augusztus között kerül sor a déli klinikai központ közmű és közterület rekonstrukciójára a Szeged Biopolisz Park – Egyetemi városrész közterületeinek rehabilitációja projekt első projektelemeként. A közműfejlesztés május első hetében több ponton egyszerre indul: a Semmelweis utca teljes hosszán, a Bánomkert sor Liliom utcától Oldal utcáig tartó szakaszán és az Oldal utcában. A Bécsi krt. és a Boldogasszony sgt. kereszteződésében körforgalom épül. Az egyes utcaszakaszokat eltérő időpontokban adják majd vissza a forgalomnak. A projekt során közműfejlesztések, az SZTE-vel egyeztetve, belső klinikai területeken is megvalósulnak. Továbbá a fejlesztés részeként az Oldal utca négy sávossá válik, sok új zöldfelületet, új közvilágítási hálózatot, járdákat és buszmegállót alakítanak ki. Az Oldal utca folytatásában az Állomás utcáig az egyetemi és MÁV területeket feltáró kétsávos összekötő út létesül. A Bánomkert sor Oldal utcától délre található szakasza is megújul az idei évben, csak külön projekt keretében. Az építkezés elindulásával fokozatosan számos új forgalmi változás lép érvénybe. A beruházás idejére a Semmelweis utcába, Bánomkert sor érintett szakaszára és az Oldal utcába autóval nem lehet behajtani és a parkolás megszűnik! A Liliom utcával szemben az Új Klinika mellett a közforgalom számára nyitott ideiglenes parkoló kerül kialakításra, ezért a Liliom utca továbbra is kétirányú marad, biztosítva az ideiglenes parkoló megközelítését. A Markovits utcába a Boldogasszony sgt. felől lehet majd behajtani. A Női Klinika az építkezés ideje alatt mentővel és autóval is a Markovits utcai ideiglenes bejárat felől közelíthető meg. A Bokor utca napközben az építési forgalom és Klinikai teherforgalom számára fenntartott utca lesz, ezért az utcában a parkolás megszűnik, és átmenő autóforgalom napközben nem hajthat be, de a lakók számára a bejutás biztosítva lesz. Az Új Klinikához a mentő a Tisza Lajos körút felől közlekedik. Az épületek gyalogos és a belső udvarok gépkocsival történő megközelítése a kivitelezés alatt végig biztosítva lesz. A parkoló bérlettel rendelkezők bérleteit a környező utcákban elfogadják. A projekt célja a belváros határainak kiterjesztése: a belvárosi, egyetemi városrészhez kapcsolódó közterületek fejlesztése. A projekt kivitelezője az SC Biopolisz Konzorcium. A társulást a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. vezeti, a konzorcium másik tagja a Colas Út Zrt. A Konzorcium vállalása szerint 2010 augusztusára felújítja a közműveket a déli klinika központ területén nettó 430 millió forint értékben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.