Bulvár

Kék hírek: fémvágó fűrésszel akartak biciklit lopni a tinik

Kék hírek: fémvágó fűrésszel akartak biciklit lopni a tinik

2010. május 3., hétfő
Kék hírek: fémvágó fűrésszel akartak biciklit lopni a tinik

Kilenc kerékpárt akart ellopni a szegedi Mars térről öt fiatal pénteken este. A 15 és 16 éves gyanúsítottak biztosra mentek, fémvágó fűrészt is szereztek - tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A Mars téri piac biztonsági szolgálata jelezte a Szegedi Rendőrkapitányság ügyeletének még pénteken késő este, hogy visszatartanak két fiatalembert, akik bementek a tér lezárt részére. A helyszínre érkező rendőröknek a fiatalok nem tudtak elfogadható magyarázatot adni, hogy mit keresnek ott. Időközben kiderült, hogy három társuk is van, akik kint várakoznak, az ő feladatuk lett volna a figyelés. Kisebb kergetőzés után a három másik fiút is elfogták a rendőrök. Az egyenruhások mind az öt fiatal fiút előállították, és lefoglalták a náluk lévő három kerékpárt is. Ezekről a nyomozás során kiderült, hogy mindegyik lopott, kettőt Szegedről, míg a harmadikat Szatymazról tulajdonították el. A fiatalok azt vallották, hogy az este folyamán előre megbeszélt helyen is időben találkoztak. Ketten már ide is lopott biciklivel érkeztek, míg a harmadik kerékpárt még a Mars térre menet tulajdonították el. A piac területéről összesen kilenc kétkerekűt akartak meglovasítani úgy, hogy ketten bemennek a fémvágó fűrésszel, míg három társuk kívülről figyel. Végül a biztonsági szolgálat hiúsította meg a bűncselekmény elkövetését. Úgy tervezték, hogy a bicikliket értékesítik, így szereznek pénzt. A Szegedi Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett lopás miatt indított büntetőeljárást. A nyomozás során vizsgálják, hogy az öttagú csoport pontosan hány bűncselekmény elkövetéséért felelős. Lakossági bejelentés alapján értek tetten a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei egy férfit, aki éppen egy rádiót akart kiszerelni egy autóból a Hont Ferenc utcában pénteken késő este. A rendőrség 107-es segélyhívószámán egy állampolgár jelentette be, hogy egy fiatal férfi egy ház előtt parkoló Fiatot rugdos, illetve annak kilincseit tördeli le. A helyszínre irányított járőrök egy 22 éves dóci fiatalembert igazoltattak, aki azt állította, hogy az autó az édesapjáé. A rendőrök ekkor látták, hogy a férfi megrongálta a jármű lökhárítóját, letörte valamennyi kilincsét és már az autós rádiót is kiszerelte. Kérdésre elmondta azt is, hogy kábítószer hatása alatt áll, amit az elvégzett immunkémiai gyorsteszt is igazolt. Kihallgatása során azt vallotta, hogy részegre itta magát, így az alkohol és a kábítószer miatt semmire sem emlékszik, ezért azt sem tudja megmondani, hogy mit keresett az autóban. Egy biztos: a nyilvántartás és a Fiat tulajdonosának vallomása szerint a kocsi nem a gyanúsított édesapjáé, hanem egy számára idegen szegedi lakos tulajdona. A férfi ellen lopás kísérlete, rongálás és kábítószerrel való visszaélés miatt indult büntetőeljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.