//

Jótékonysági koncert a leukémiás és daganatos gyerekekért

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Szombaton 20 órakor a Millenniumi Kávéház teraszán jótékonysági koncertet és képárverést tartanak a leukémiás és daganatos gyermekek megsegítésére létrehozott alapítvány javára.

A koncerten közreműködik a Give Me Five vokálegyüttes és a Deák Big Band, műsorvezető: Fülöp László.
A belépés díjtalan, ugyanakkor az előadás alatt lehetőség nyílik adományok felajánlására a dél-magyarországi leukémiás és daganatos gyermekek gyógyítási feltételeinek javítását célul kitűző Reménysugár Alapítvány javára.

Az alapítvány „elsődleges célja az volt, hogy olyan körülményeket teremtsünk, ahol anya vagy apa végig együtt lehet gyermekével a kezelések alatt. A gyermek számára, a betegsége legyőzésében alapvetően szükséges a bensőséges viszonyok megteremtése a szülők, az orvos és a beteg harmonikus viszonyrendszerében” – olvasható a civil szervezet honlapján, amely bevételeit főként a szegedi Gyermekklinika onkológiai osztálya berendezéseinek, műszereinek („a speciális ágyaktól az ágytálmosóig, a műszerekig, a szekrényekig”) beszerzésére fordítja.

A koncerttel párhuzamosan jótékonysági képárverést is rendeznek, melyre Sonkodi Rita, Szűcs Árpád, Simon Miklós, Barkos Beáta, Sándor Edit, Bubla Éva, Bátky Dániel ajánlották fel alkotásaikat.

Az alapítvány adatai:
Reménysugár a Dél-Alföldi Haematológiai és Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítvány
Adószám: 18456695-1-06
Bankszámlaszám: 10402805-28017662-00000000 (Kereskedelmi és Hitelbank Rt.)

Előző sztori

Két megyei játékos a strandkézilabda-válogatottban

Következő sztori

Az állambiztonsági levéltár szakemberei az Emlékpontban