Jobbik: teljes átvilágítást Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

„Botka László népszerűsége úgy megy tönkre, ahogy a Szeviép: lépésenként” – hangzott el a Jobbik szegedi szervezetének sajtótájékoztatóján, ahol az alelnök, Rácz Tibor reagált e szavakkal a pénteki közgyűlés zárszámadást és a nagyberuházásokat, a Szeviépet érintő vitáira.

A radikális párt azt ígéri, hogy ha az őszi önkormányzati választásokon bejutnak képviselőik a közgyűlésbe, indítványozzák majd a teljes körű elszámoltatást, a szerződések, pályázatok ellenőrzését, a városi cégek teljes átvilágítását. Épp ezért, ahogy Rácz Tibor fogalmazott, támogatják Kohári Nándor fideszes képviselőt abban az elképzelésében, hogy az SZKT ügyeinek kivizsgálását külön bizottság végezze. A fiatal politikus szerint sorra kerülnek felszínre azok az ügyek, amelyeket a városvezetés elbaltázott, vagy kétes hátterű döntéseiről árulkodnak. Ilyen például a nemrégiben napvilágot látott szerződés a Political Capitallal, ahol közel 9 millió forintot fizettek ki olyan tevékenységért, amire több embere, sőt egy külön osztálya is van az önkormányzatnak. De Rácz szerint a Szeviép bedőlése is beszédes, hiszen Botka László polgármester végig tagadta, hogy e cég a szocialistákkal összefonódott vállalat lenne, közben nincs olyan nagyberuházás, amelyben ne venne részt. „Botka népszerűsége is úgy megy tönkre, mint a Szeviépé: lépésenként” – hangsúlyozta Rácz, és kiemelte, hogy azt azonban támogatják, hogy a 740 milliós kötbérigényt peres úton hajtsa be a város.

Default thumbnail
Előző sztori

Csempészés: emberek a műszerfalban

Default thumbnail
Következő sztori

Busszal ütközött az autó: baleset az 55-ösön

Legutóbbi hasonló cikkek