/

Hétvégére is kapnak enni a nélkülöző gyerekek Hódmezővásárhelyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csaknem száznegyven rászoruló hódmezővásárhelyi iskolás vihet haza a hétvégére mostantól élelmiszercsomagot, amelyet mintegy húsz helyi vállalkozás, civil szervezet és alapítvány ajánlott fel, hogy otthon se éhezzenek a gyermekek és hozzátartozóik.

Mészáros Antal, az egyik résztvevő cég vezetője pénteken, az első csomagok átadásánál az MTI-nek elmondta: a kezdeményezés célja, hogy azok a gyerekek, akik hét közben csak önkormányzati támogatással jutnak élelemhez, a hét végén se éhezzenek. Az akció az iskolai időszak után sem zárul le, akkor havonta, tartós élelmiszerekből összeállított csomagokat osztanak a szervezők.
Szeretnének jó példaként szolgálni a többi településnek – mondta a Csomiép Kft. ügyvezető igazgatója. A támogatók egy része természetbeni, másik része pénzbeli segítséget nyújt, de ügyelnek arra, hogy a pénzt is helyi vállalkozásoknál költsék el.
Ezen a héten a kenyeret, szalonnát, margarint, paradicsomot, mézet és dzsemet tartalmazó csomagokat vihettek haza a szülők a gyermekek iskoláiból.
Hódmezővásárhelyen az önkormányzat segítségével kétezer fiatal kap enni hét közben.

Előző sztori

Aki SZIN-bérletet vesz, az árvízkárosultakat is segíti

Következő sztori

Szombat – vasárnap: Hídivásár és Pünkösd vasárnap