Hétfő: Bálint Sándorra emlékeznek a múzeumban

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A harminc éve elhunyt Bálint Sándor néprajzkutatóra felolvasóüléssel és kamara-kiállítással emlékeznek a Móra Ferenc Múzeumban. A SZESZ Radnóti-estjének utolsó előadása lesz a Pinceszínházban, a Magyarok és az első világháború című dokumentumfilm-sorozat befejező részét vetítik a Millenniumi Kávéházban, a Közéleti Kávéházban a pálos rend magyarországi történetéről hallhatnak előadást, és Alfred Hitchcock 1926-ban rendezett némafilmjét láthatják délután a Grand Caféban.

Színielőadások

A Pinceszínházban hétfőn 20 órakor Nem tudhatom…- Radnóti-est a SZESZ (Szegedi Egyetemi Színház) előadásában. Utolsó előadás!

A JUGYU Klubban hétfőn 19 órakor az Eötvözet Diákszínpad bemutatja: Borka kisasszony és György deák – fergeteges humorú vásári komédia, amelyet Kersto Cyrják interludiuma alapján Pete László írt. Rendező: Jakucs János. A belépés díjtalan!

A Millenniumi Kávéház és Klub programjai

A Millenniumi Kávéházban hétfőn 18 órakor Magyarok és az első világháború című dokumentumfilm-sorozat befejező, 4. része: Rabló béke. Rendezte Gulyás Gyula és Gulyás János. Bevezető előadást tart Marjanucz László egyetemi docens (SZTE BTK Történeti Intézet, Új- és Legújabbkori Magyar Történeti Tanszék).

A Millenniumi Klubban hétfőn 20.30-kor A filmtörténet hajnala filmklub – Gyilkos arany (Greed) – amerikai film (1923-24), 123 perc. Rendezte: Erich von Stroheim.

Rendezvények a múzeumban

A Móra Ferenc Múzeum dísztermében hétfőn 17.30-kor a Fellegek vándorai, Fehér- tói madárvilág Csizmazia György írásaival című album bemutatóját tartják. Az album a rendezvényen kedvezménnyel megvásárolható.

Harminc évvel ezelőtt hunyt el a XX. századi magyar néprajzkutatás meghatározó alakja, Bálint Sándor. A tudósra hétfőn felolvasóüléssel és kamara-kiállítással emlékeznek a Móra Ferenc Múzeumban. A részletes programot a www.mfm.u-szeged.hu/pdf/balint-sandor-emleknap-meghivo.pdf oldalon olvashatják el.

Közéleti Kávéház

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 3. emeleti társalgójában (Tisza Lajos krt.54.) hétfőn 17 órakor Az Indiai óceán gyöngyszeme: Maldív szigetek – filmvetítés. Előadó: Klonkai László címzetes egyetemi docens.

A Bibliotéka Könyvtárban (Kálvária sgt. 14.) hétfőn 18 órakor “Betekintés” címmel a Szegedi Kelemen László Színi-tanoda produkciója. Rendező: Barnák László színművész, színészmesterség tanár. Házigazdák: a Színi-tanoda tanárai.

A Gál Ferenc Hittudományi Főiskola Klebelsberg termében (Dóm tér 6.) hétfőn 19 órakor a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) előadás-sorozatában Bátor Botond: A pálos rend története Magyarországon a történelmi dokumentumok fényében című előadását hallhatják.

Hétfői moziműsorok

A Grand Caféban hétfőn:

17 órakor: A titokzatos lakó (The Lodger) angol némafilm (1926) rendező: Alfred Hitchcock.

19 órakor: Pandorum – feliratos, amerikai-német film, rendező: Christian Alvart.Technikai okok miatt elmarad!

21 órakor: Bibliothéque Pascal – német-magyar filmdráma, rendező: Hajdu Szabolcs.Technikai okok miatt elmarad!

A Belvárosi mozi hétfői műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

15.30-kor és 17.45-kor: A titánok harca 3D – színes, szinkronizált amerikai akció, fantasy. Rendező: Louis Leterrier.

20 órakor: Komfortos mennyország – színes, feliratos amerikai thriller. Rendező: Peter Jackson.

Balázs Béla terem:

15.45-kor: Komfortos mennyország – színes, feliratos amerikai thriller. Rendező: Peter Jackson.

18.15-kor: Tetro – színes, feliratos amerikai dráma. Rendező: Francis Ford Coppola.

20.30-kor: Mocskos zsaru – New Orleans utcáin – színes, feliratos amerikai krimi. Rendező: Werner Herzog.

Csőke József terem

16.15-kor és 20.45-kor: Itt is, ott is – színes, feliratos szerb film. Rendező: Darko Lungulov.

18.30-kor: Szélcsend – színes, magyar dráma. Rendező: Sas Tamás.

Hétfő esti bulik

A Millenniumi Kávéházban hétfőn 20 órakor a Shortstory zenekar koncertje.

A JATE Klubban hétfőn 22 órakor TTIK-s Est: HOBO – Circus Hungaricus koncert. Házigazda: Dj. Gesbin. TTIK-soknak ingyenes!

A Fészek Klubban hétfőn 19 órakor Szegedi Line Dance Club – ingyenes country táncoktatás önkéntes alapon, bárkinek!

Előző sztori

Labdarúgás: leküzdötte az Ásotthalmot a Mórahalom + HANG, FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Szegedi Nagy Sportágválasztó: óriási siker a premieren

Legutóbbi hasonló cikkek