Hátország: hatot vágott az FK-serdülő az Apátfalvának

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fél tucat találattal terhelte meg soros ellenfele, az Apátfalva hálóját az FK 1899 Szeged serdülőcsapata a megyei bajnokság hétvégi fordulójában. Az ifik viszont sajnos góliszonyban szenvedtek, így nem bírhattak az Ülléssel…

Ifjúságiak, megyei II. osztály Homokháti csoport 24. forduló:

FK 1899 Szeged – Üllés 0-1 (0-1).
Szeged, vezette: Széll.
FK 1899 Szeged: Kis – Tóth T.(Fülöp), Márton P., Módra, Burzon, Póta, Borcsa (Farkas), Miklósi (Németh), Somodi, Tóth D., Tranger. Edző: Kaiser Rezső.
Üllés: Turcsik – Haska, Jenei, Lehoczki, Czakó, Babarczi, Gyuris, Márton G. (Szögi), Lok, Bodré, Gábor. Edző: Peták György.
Gólszerző: Márton G.
Sárga lap: Burzon.

Lassan befejeződnek a küzdelmek a különböző bajnokságokban. Nincs ez másként a megyei II. osztály Homokháti csoport ifjúsági küzdelmeiben sem. Az FK 1899 Szeged számára is elérkezett a hajrá, fogadkoznak, hogy emlékezetessé teszik.

A lejátszott utolsó hazai mérkőzésen sem sok babér termett azonban a kék-feketék számára. Azonban a minimális vereség ellenére dicséret illeti a játékosokat. A kissé zord időjárási körülmények ellenére mindenki becsülettel küzdött Az eddig gyengének mondható védelem nagyszerűen muzsikált, rutinos, összeszokott képet mutatott. Ha ez így lett volna eddig, akkor nem itt tartana a csapat. Most az előre való játékban maradhatott hiányérzete Kaiser edzőnek. Igazi gólszerzési lehetőséget sem tudott kialakítani az együttese. Gól nélkül pedig nem lehet mérkőzést nyerni.

Kaiser Rezső edző: „Sérülések és egyéb gondok miatt sajnos kissé tartalékosan vártuk a találkozót. Bár védelmünk dicséretet érdemel, támadójátékunk ezúttal nem volt eredményes. Így egy nagyjából kiegyenlített mérkőzésen 1-0-s vereséget szenvedtünk.”

U16-os megyei bajnokság Tisza-Maros csoport 18. forduló:

FK 1899 Szeged-SZVSE – Apátfalvi SC 6-1 (3-0)
Vezette: Csamangó Tamás.
FK 1899 Szeged-SZVSE: Pálfi – Bujdosó, Balázs (Szilágyi), Mikovity, Sárkány, Fröhlich, Mester, Teimel, Szécsi, Bodnár, Bitó (Reisinger). Edző: Marton Gellért.
Apátfalvi SC: Köteles – Varga, Károly G., Vass, Oláh, Igaz, Antal, Vári, Juhász, Károly M., Károly Z. Edző: Bálint Norbert.
Gól: Bodnár, Fröhlich (2), Bitó, Pálfi, Bujdosó, illetve Antal.
Jók: Bodnár, Balázs, Pálfi, Fröhlich, Mester, illetve Köteles, Antal.
Sárga lap: Károly G.

További mérkőzések a csoportban:

Szőregi RSE – UTC 3-0
Kiszombor KSK – Tápé ESK 0-4

A serdülő bajnokság Tisza-Maros csoportjában a 18. fordulót rendezték a hétvégén. A vasutas csapat az Apátfalvát fogadta hazai pályán.
A mérkőzés előtt nagy volt a fogadkozás, hogy győzni fognak a hazaiak, s állták is szavukat.

A meccs felvezetésének ritmusát megzavarták a vendégek, akik a mérkőzés hivatalos kezdése előtt öt perccel futottak be a Kossuth Lajos sugárúti pályára. Így az összecsapás csak fél tizenegykor kezdődött el.

Mindezt fokozta a folyamatos eső és hideg szél, így a mérkőzés körítése nem mondható ideálisnak. Marton Gellért is csak akkor engedte ki tanítványait melegíteni, amikor bizonyossá vált, hogy lesz ellenfél, akivel játszani lehet.

Majd útjára indult a labda: a hazaiak fejét kicsit megzavarhatta a csúszás, hiszen a 9. percben Bodnár éles szögből leadott lövése (a gólba tartó labda egy vendéglábon megpattanva talált utat a hálóba) már a negyedik tiszta ziccer volt, s ezt már illett belőni.
A hazaiak győzelme egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben, a kérdés csak az volt, mennyi lesz a különbség. A második gólra a 23. percig kellett várni, ekkor Fröhlich 19 méterről szabadrúgásból kilőtte a hosszú fölsőt. Ekkor úgy tűnt, hogy a csatárok góliszonyban szenvednek, de a 29. percben Bitó is beköszönt közelről, aki gólja mellett több helyzetet is kihagyott.

A 3-0-s fordulást követően az eső is alább hagyott, de a játék lendülete is. Károlyék derekas küzdése a hazai védelem teljes asszisztálása mellett góllá is érett: a vendégek gólfelelőse, Antal szépíteni tudott: 3-1. Két perccel később Szécsi tört be a büntetőterületen belülre, majd buktatásáért Csamangó sporttárs tizenegyest ítélt. A hazaiak kapusa, Pálfi, magabiztosan lőtte a labdát a bal fölsőbe: 4-1. Az ötödiket Bujdosó szerezte egy kapu előtti kavarodásból ő eszmélt először, s a kipattanót okosan helyezte a hosszúba: 5-1. A végeredményt Fröhlich állította be, közelről leadott lövése utat talált a lábak erdején át a kapuba: 6-1.

A mély talajú pályán ingadozó ritmusú mérkőzésen, sok helyzetet kihagyva, de szép támadásokat vezetve megérdemelten nyert az FK Szegednek kölcsönadott legénység, s a lokomotív visszatalált a helyes vágányra.

A fiúk pénteken az UTC gárdájával játszanak a Kertész utcában, ahol a mai helyzetkihasználás már kevés lesz a győzelemhez, noha a mezőnymunka biztató előjelként értékelhető.

A mérkőzés után a hazaiak edzője a következő szavakkal értékelte lapunknak a mérkőzést.

Marton Gellért: „Játékosaim beváltották ígéretüket, s megnyerték a találkozót, bár az elején nehezen indult be a motor, de tudom, hogy lelkületromboló úgy készülni egy meccsre, hogy nem tudni, lesz-e egyáltalán. A középpályások nyújtottak ma igazán maradandót, a hat gólból négyet ők szereztek. A védelem türelmetlen volt, s a gól előtt hibáztak, de aztán több ízben jól javították ezt. Külön öröm, hogy úgy tűnik, Pálfi Zsombor megtalálta azt a kesztyűt, amihez ragad a labda, s Szilágyi József visszatérése is jót tett a csapatnak. Ezzel a meccsel is az UTC ellen készültünk már, s kipróbáltuk, mely felállásban muzsikál jobban a csapat, s mindkét variáció bejött.
Az ellenfélből kiemelném külön is Köteles Attila kapust, aki a kapott gólok ellenére a szemünket is kivédte, csak rajta múlott, hogy nem lett két számjegyű a különbség, meg persze a csatárok pechjén, de minden helyzetet nem lehet belőni, hagyni kell a következő mérkőzésre is. Szerényen és serényen dolgozunk tovább, hiszen három mérkőzés van még hátra a bajnokságból.”

Előző sztori

Parlament: nagy lendülettel látott munkához a Tisztelt Ház

Következő sztori

Fico támogatja a kettős állampolgárság gyorsított megadását a külföldi szlovákok számára