Bulvár

Határsértők Ásotthalomnál és Röszkénél

Határsértők Ásotthalomnál és Röszkénél

2010. május 22., szombat
Határsértők Ásotthalomnál és Röszkénél

Határsértőre bukkantak a szegedi határrendészek Ásotthalom külterületén – tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Egy külföldi személyre lettek figyelmesek, akit igazoltattak. Ekkor derült ki, hogy a koszovói férfi jogszerű magyarországi tartózkodásra jogosító okmánnyal nem rendelkezik, feltehetően a zöldhatáron keresztül lépett hazánk területére. A bajt csak tetézte, hogy előállítását követően ruházatának átvizsgálása során egy dán vezetői és tartózkodási engedély is előkerült, melyekről hamar kiderült, hogy teljes utánzatok. Vele szemben közokirat-hamisítás gyanújával büntetőeljárás indult. Hét határsértőt fogtak a szegedi határrendészek szombaton hajnalban Röszke külterületén. A 3 nőből és 4 férfiből álló, Koszovóból érkezett csoportra nem sokkal 3 óra előtt találtak rá. Igazoltatásuk során jogszerű magyarországi tartózkodásra jogosító okmányt nem tudtak felmutatni, valószínűleg a zöldhatáron léptek az éj leple alatt Magyarország területére. Valamennyiükkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.