Bulvár

Határrendészet: tunéziai hamisított okmányok

Határrendészet: tunéziai hamisított okmányok

2010. május 13., csütörtök
Határrendészet: tunéziai hamisított okmányok

Egy szerb járatos autóbuszon buktattak meg a röszkei útlevélkezelők egy tunéziai állampolgárt a tegnapi napon - közölte Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A röszkei határátkelőhelyen belépésre jelentkező tunéziai férfi hamisított útlevéllel szeretett volna bejutni hazánkba, okmányában hamis bélyegzők voltak elhelyezve, melyekkel jogszerű tartózkodását akarta legalizálni. A hamisított útlevélen kívül, egy hamis görög tartózkodási engedély is előkerült, amely egyik rokona nevére volt kiállítva. Mint a vizsgálat során kiderült a tunéziai férfi illegálisan jutott be Görögországba, onnan Bulgárián keresztül Szerbiába. A személyt átadták a szerb hatóságoknak, akik büntetőeljárás keretében járnak el vele szemben.

Lopott busz Röszkén

Lopott busz akadt fenn a közbiztonsági hálón a röszkei zöldhatárban. Tegnapi napon egy üresen hagyott, gazdátlan nyitott ajtókkal parkoló autóbuszra lettek figyelmesek a szegedi határrendészek a röszkei körforgalomnál az egyik parkolóban. Szemügyre vették az elhagyott járművet, és a röszkei határátkelőhelyen a Fókuszponti Iroda megbízásából szolgálatot teljesítő osztrák szakértő segítségével rendszám, valamint alvázszám alapján adattárakban elellenőrzést hajtottak végre. A Schengeni Információs Rendszer rögtön kidobta, hogy a Mercedes típusú autóbuszt Olaszországból lopták, míg a rajta lévő forgalmi rendszámot Németországból emelték el. A Mercedes buszt lefoglalták, az ügyben ismeretlen tettes ellen indult büntetőeljárás. A lopott busz mellett az Interpol elfogató parancsa alapján körözött személyt is fogtak a röszkei útlevélkezelők. Egy szerb állampolgár jelentkezett kilépésre az éjszaka folyamán, akiről kiderült, hogy emberölés miatt körözik a szerb hatóságok. A szerb férfi ügyében a Szegedi Rendőrkapitányság intézkedik büntetőeljárás keretében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.