/

Hőkamerával is észleltek határsértőket

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hőkamerával, lakossági bejelentés alapján és önkéntes jelentkezés alapján is fogtak el határsértőt az elmúlt 24 órában a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleménye.

Vasárnap délelőtt a Szegedi Rendőrkapitányság előtt vontak igazoltatás alá egy férfit a járőrök, akiről kiderült, hogy nem sokkal korábban illegálisan lépte át az államhatárt. A koszovói férfi vélhetően azért jelentkezett önként, mert menekült státuszt szeretett volna kérni Magyarországon.
Egy másik társa a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen akadt fenn, ugyanis eltévedt. A férfi – elmondása szerint – Szabadkáról szeretett volna hazajutni, de rossz irányba indult el, ezért kötött ki a határátkelőn. Az életszerűbb magyarázat ugyanakkor az, hogy vélhetően az átkelőt megkerülve akart Magyarországra szökni, de közben eltévedt, ezért sétált a kilépő oldalon.
Az esti órákban lakossági bejelentés alapján az 55-ös út mellett további két palesztin állampolgárt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei, majd nem sokkal később négy honfitársukat hőkamera segítségével észlelték a rendőrök a Szabadkai úton.
Valamennyi elfogott határsértő ügyében idegenrendészeti eljárás indult, őrzött szállásra kerültek.

Default thumbnail
Előző sztori

Ausztriában döntőztek a KÉSZ-akadémiás gyerekek

Default thumbnail
Következő sztori

Vitorlázórepülő-vb: Minden eddiginél nagyobb verseny

Legutóbbi hasonló cikkek