Egy csepp teszt az egészségért

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Melyik a legegészségesebb nagyváros? Ezt a kérdést tette fel idén az Erős Antónia által létrehozott Egy csepp figyelem Alapítvány. A szervezet ezért indítja el az Egy CSEpp Teszt-t (ECSET), amelynek célja, hogy képet kapjunk az ország egészségi állapotáról. Szegeden május 28-án, pénteken 11 – 16 óra között a Klauzál téren várják az alapítvány munkatársai az érdeklődőket.

Május 14-e és szeptember 17-e között az Alapítvány munkatársai végigjárják a megyeszékhelyeket, ahol ingyenes szűréseket tartanak. A „Legegészségesebb város” versenyben sztárok is segítik a városokat, Szegeden Ördög Nórával az RTL Klub műsorvezetőjével találkozhatnak azok, akik ellátogatnak a rendezvényre.

Az érdeklődők kitölthetnek egészségteszteket, és lehetséges betegségekkel kapcsolatos rizikó-elemzést is kaphatnak a szakemberektől. Mindehhez az Elektronika Kft biztosítja a vércukormérést, az Omron a vérnyomás- és testösszetétel mérést, valamint a lépésszámlálókat, az Accutrend a koleszterinmérést, a LaRoche Posay a melanóma szűrést, az AVON a bőr- és hajvizsgálatot, a MOL pedig lehetővé teszi, hogy az Alapítvány eljusson minden megyeszékhelyre. Az ECSET megvalósulásához továbbá a Magyar Telekom, a Patika Magazin. az AG Strong, és az RTL Klub és Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata is hozzájárult.

Alapítványnak az is a célja, hogy a szűrés után a megfelelő szakorvoshoz illetve háziorvoshoz eljussanak azok, akiknek az értékei eltérnek a kívánatostól.

Azok, akik ellátogatnak az Egy CSEpp Teszt eseményeire, nem csak az egészségükért tesznek, hanem segíthetik városukat a „Legegészségesebb város” cím megszerzésében is. Az eredményhirdetés november 14-én az ötödik Egy csepp Világnapon lesz Budapesten a SYMA Csarnokban.

Szegeden május 28-án, pénteken 11 – 16 óra között a Klauzál téren várják az Alapítvány munkatársai az érdeklődőket.

Az Egy CSEpp Teszt helyszíneiről és időpontjairól a www.egycseppfigyelem.hu-n az „Ingyenes mérések” menüpont alatt tájékozódhat, valamint ott olvashatja el a legfrissebb egészségügyi híreket is!

Előző sztori

Boros pillantás

Következő sztori

Zöld út a kettős állampolgárságnak