/

A Fradi kiáll a magyarveréssel vádolt szerb focista mellett

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Korábban írtuk, hogy a Ferencváros Szurkolók Szövetsége saját internetes oldalán egy neve elhallgatását kérő délvidéki magyar azt állítja, Djordje Tutorics, a zöld-fehérek szerb focistája korábban Szabadkán magyarellenes cselekedeteket követett el. Az FTC kiáll játékosa mellett.

Berki Krisztián vezérigazgató az ftc.hu oldalon az alábbi nyilatkozatot tette a Djordje Tutoricsot ért vádak kapcsán.

„A hétfői napon kaptunk egy nyílt levelet az FSZSZ-től, amelyben a szurkolói csoport egy névtelen szerzőre hivatkozva megvádolja egyik légiósunkat, Djordje Tutoricsot, hogy Szabadkán fiatal korában magyarellenes cselekedeteket hajtott végre. Felháborítónak tartom, hogy manapság névtelenül bárki előállhat ilyen súlyos vádakkal úgy, hogy nem tudja bizonyítani annak valóságtartalmát, és ezzel nem csak a klubnak okoz károkat, de a játékost is támadja. Ez egészen odáig csak rágalmazás, ha az állítás ellenőrizhetetlen forrásból származik, és bizonyítékok sem támasztják alá. Természetesen, amint kétséget kizáró bizonyíték érkezik hozzánk, akkor klubunk meg fogja tenni a szükséges lépéseket, addig azonban maximálisan kiállunk a játékosunk mellett. Azt sem értem, hogy ezt miért most, a szezon végeztével, az igazolási időszak előtt vetették fel, és miért nem fél évvel ezelőtt, a játékos érkezése után közvetlenül?! Azt hozzá kell tennem, hogy Tutorics felesége ráadásul pont egy vajdasági magyar hölgy, aki jelenleg épp gyermeket vár, és együtt élnek itt Budapesten. Ez a játékos egyértelműen Magyarországra, a Ferencvárosba akart jönni, és annyira megszerette, hogy már itt képzeli el a jövőjét, lakást szeretnének vásárolni. Tutorics a pályán nyújtott teljesítményével 110%-ban bebizonyította elhivatottságát, így személye megkérdőjelezhetetlen számomra. Álljon elém bizonyítékokkal az, aki ezeket a vádakat terjeszti” – szögezte le Berki.

Tutorics felesége félig magyar

A megvádolt játékos még nem nyilatkozott az ügyben de az FTC Baráti Kör hivatalos honlapjának adott interjúban így nyilatkozik a magyarokhoz fűződő viszonyáról:

„Semmi gondom, problémám nem volt. Én már Szabadkán születtem, a szüleim azonban Boszniából települtek oda. Gyerekkoromban úgy éltem, mint minden gyerek, az iskola mellett a futball töltötte ki az időmet. Magyar barátaim is voltak, akikkel a mai napig tartom a kapcsolatot, sőt a feleségem is félig magyar. Mi nem éreztünk soha nemzetiségi problémákat”

(forrás: pepsifoci.hu)

Default thumbnail
Előző sztori

Megerősítette szövetségét a Fidesz és a KDNP

Default thumbnail
Következő sztori

Árvíz: a Magyar Mérnöki Kamara felhívása

Legutóbbi hasonló cikkek