Vízilabda: bravúros Szeged Beton-győzelem

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szeged Beton ob I-es vízilabdacsapata 5-4-re nyert a Vasas otthonában. A szegedi bravúr sokat ér, mert a csapatok tovább viszik az eredményt a rájátszásba.

Az a csapat, amelyik nyerni tud a Vasas ellen, ráadásul a klasszisokkal tűzdelt fővárosi együttes otthonában, az mindenre képes lehet. A Szeged Beton ob I-es vízilabdacsapata végre hajtotta azt az elképzelést, amit a vezetés még a szezon elején megálmodott. Konkréten nem gondolt senki arra, hogy a Vasast „saját” medencéjében majd legyőzi a szegedi együttes, de arra igenis számítottak a szegediek, hogy az alapszakasz végén a legjobb helyezésért harcban lesznek.

Védekezni és védekezni! Mennyit hangoztatta Kásás Zoltán, a Szeged Beton vezetőedzője az alapokat, mennyit gyakoroltatta játékosaival és legjobbkor meg is lett az eredménye.

A ma esti találkozón a Vasas hiába vetett be minden fondorlatot a támadásaiba, a Szeged Beton állta a rohamokat és ennek köszönhetően az első negyedben csak egy gólt lőtt a Varga Dániel vezette együttes. Az is igaz, hogy a Szeged Beton nem talált be Nagy kapujába, de ez nem aggasztott senkit, mert a Vasas nem szerzett nagyobb vezetést.

A Szeged Beton a jó védekezést a második negyedre is megtartotta, sőt Baksa parádés védései a támadó játékra is jó hatással voltak, ami három szegedi gólt eredményezett. Mindenki ámulatára a Beton a félidőben 3-1 –re vezetett.

Senki sem gondolhatta, hogy a második játékrész könnyebb lesz. A Vasas feltámadt és megmutatta, hiába védekezik jól a Szeged, gólokat akkor is lőnek. Háromszor találtak be a szegedi kapuba és ezzel átvették a vezetést.

Mondhatni öldöklő csatát hozott az utolsó negyed, a Beton bemutatta a híres magyar védekezést, ami már az olimpiákon is sikerre vezetett. A Vasas az ellenszert nem találta, de a szegedi sikerhez vendég gólok is kellettek, amelyek most nem maradtak el. A Szeged Beton nagyszerű csapatjátékkal megnyerte a találkozót és győzelmének hatványozott értéke van, mert a rájátszásba ezt az eredményt már tovább viszi Kásás Zoltán együttese.

Férfi vízilabda ob I.

Vasas – Szeged Beton 4-5 (1-0, 0-3, 3-0, 0-2)
Budapest, Szőnyi úti uszoda, 300 néző. Vezette: Székely, Petik.
Vasas: Nagy V. – Hosnyánszky 1, Varga Dániel 1, Decker, Katonás, Kis, Kovács 1. Csere: Vörös 1, Takács, Látay, Hőna. Edző: Földi László.
Szeged Beton: Baksa – Molnár 2, Vindisch 1, Juhász, Komlósi, Lehmann, Somogyi. Csere: Török 1, Kayes 1, Varga, Ágner, Busila, Kuncz. Edző: Kásás Zoltán.
Gól – emberelőnyből: 10/3 ill. 9/3. Ötméteresből: 1/0 ill. -.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: megtréfálta a SZVSE-t a Kiskundorozsma

Default thumbnail
Következő sztori

Választási éjszaka a szegedi Fidesznél

Legutóbbi hasonló cikkek