/

Új gazdaságról, új energiapolitikáról Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Egy új gazdaságpolitika alappillére lehet az országunk energiafüggőségének visszaszorítása, az energiaárak közel 20 százalékos csökkentése – hangzott el az Élő Energia 2010 elnevezésű konferencia-sorozat szegedi állomásán, melynek a Csongrád Megyei Önkormányzat adott otthont.

A rendezvénysorozat célja, hogy előmozdítsa a megyei energiapolitika szükséges változásait, a megújuló energiaforrások nagyobb mértékű felhasználását. Szegeden a megyeházán rendezték meg az eseményt, melyen olyan témaköröket érintettek az előadók, mint például a geotermikus energia hasznosításának lehetőségei, a napenergia és a biomassza felhasználása, vagy épp az önkormányzatok energetikai függetlenségének esélyei.

Térségünkben a geotremikus és vízenergia lehet a jövő

A köszöntőben a megyei közgyűlés elnöke, Magyar Anna elmondta, hogy a megye már eddig is több energiafejlesztő beruházást hajtott végre, és nyertes pályázataik vannak már az iskolák rendszereinek felújítására és a szentesi kórház energetikai korszerűsítésére.
Becsey Zsolt, egykori néppárti EP-képviselő, a Héthatár Önkormányzati Szövetség elnöke előadásában arról beszélt, hogy egy megújuló gazdaságban milyen területeket érinthet a megújuló energia. Véleménye szerint a visegrádi államokénál 10-15 százalékkal drágább nálunk az energia, ami óriási versenyhátrányt jelent Magyarországnak. A megújuló energiákat akkor tudjuk „felfuttatni”, ha az az adott területen nem lesz drágább a hagyományosnál – véli Becsey, aki térségünkben a geotermikus energia és a vízenergia területét látja egy kitörési pontnak.

no images were found

Előző sztori

Meglesznek a pénzek a szabadkai színházra

Következő sztori

Péntek: Zorán az IH-ban