Közélet

Új gazdaságról, új energiapolitikáról Szegeden

Új gazdaságról, új energiapolitikáról Szegeden

2010. április 22., csütörtök
Új gazdaságról, új energiapolitikáról Szegeden
Egy új gazdaságpolitika alappillére lehet az országunk energiafüggőségének visszaszorítása, az energiaárak közel 20 százalékos csökkentése – hangzott el az Élő Energia 2010 elnevezésű konferencia-sorozat szegedi állomásán, melynek a Csongrád Megyei Önkormányzat adott otthont. A rendezvénysorozat célja, hogy előmozdítsa a megyei energiapolitika szükséges változásait, a megújuló energiaforrások nagyobb mértékű felhasználását. Szegeden a megyeházán rendezték meg az eseményt, melyen olyan témaköröket érintettek az előadók, mint például a geotermikus energia hasznosításának lehetőségei, a napenergia és a biomassza felhasználása, vagy épp az önkormányzatok energetikai függetlenségének esélyei.

Térségünkben a geotremikus és vízenergia lehet a jövő

A köszöntőben a megyei közgyűlés elnöke, Magyar Anna elmondta, hogy a megye már eddig is több energiafejlesztő beruházást hajtott végre, és nyertes pályázataik vannak már az iskolák rendszereinek felújítására és a szentesi kórház energetikai korszerűsítésére. Becsey Zsolt, egykori néppárti EP-képviselő, a Héthatár Önkormányzati Szövetség elnöke előadásában arról beszélt, hogy egy megújuló gazdaságban milyen területeket érinthet a megújuló energia. Véleménye szerint a visegrádi államokénál 10-15 százalékkal drágább nálunk az energia, ami óriási versenyhátrányt jelent Magyarországnak. A megújuló energiákat akkor tudjuk „felfuttatni”, ha az az adott területen nem lesz drágább a hagyományosnál – véli Becsey, aki térségünkben a geotermikus energia és a vízenergia területét látja egy kitörési pontnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.