Közélet

Szegeden is toronymagas a Fidesz-előny

Szegeden is toronymagas a Fidesz-előny

2010. április 7., szerda
Szegeden is toronymagas a Fidesz-előny

A szegediek pártpreferenciáiról végzett március végi közvélemény-kutatását tette közzé napokban az Informédia saját honlapján. Ezekből az adatokból kiderül, hogy városunkban nagy a választási hajlandóság és itt is magasan vezet a Fidesz.

A szegediek nagy hajlandóságot mutatnak a választásokon való részvételre, hiszen a megkérdezettek megközelítőleg háromnegyede biztosan vagy valószínűleg elmenne szavazni. Ez az arány az elmúlt évek kutatási tapasztalatait figyelembe véve 50-60% közé teszi a majdani valós részvételt –

olvasható az informedia.hu-n

. A helyi marketinges cég kutatásából az is kiderül, a szegediek 4 pártot „küldenének" a parlamentbe, hiszen a pártot választóknak több mint fele (56,6%) a Fidesz-KDNP-re szavazna. A bizonytalanok és a nem nyilatkozók figyelmen kívül hagyásával az MSZP aránya 16,6 %, a Jobbiké 15,6 %. Az LMP a pártválasztók körében 6,8 %-ot, az MDF-SZDSZ pedig 3,4 %-ot kapna.

Az önkormányzatin 8 pontot javítanak a szocialisták?

Érdekes, hogy az önkormányzati választásokra adott válaszoknál a biztos pártválasztók 52%-a Fidesz-KDNP-re szavazna, továbbá majdnem egynegyede (24%) az MSZP-re adná le voksát. Feltűnő eltérés azonban, hogy az önkormányzati választásokon az MSZP-re voksolók tábora nagyobb az országgyűlési választásokon MSZP-re szavazók táborához képest. Így nőtt a különbség az MSZP-t és a Jobbikot választók (12,8%) csoportja között is, az MSZP javára. Az LMP aránya 6,6 %, az MDF-SZDSZ-é 3,1 % nagyjából megegyezik az országos számokkal. Grafikonokat és további részleteket

az Informédia oldalán

találhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.