Plakátszüret: választások utáni nagytakarítás

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A Fidelitas szegedi szervezete – miként a 2006-os választásokat követően – most is felhívással fordult a parlamenti pártok ifjúsági szerveinek helyi csoportjaihoz, hogy közös munkával tisztítsák meg a várost a kampány során elhelyezett plakátoktól.

Az akciót azért is követte nagy médiafigyelem, mert teret adott a különböző nézetek közötti párbeszédnek. Az öt parlamenti párt közül csak négy igazolta vissza részvételét, a Jobbik szegedi szervezete – noha egyetért a kitűzött céllal – elvi okokra hivatkozva mégsem kívánt rész venni a plakátszüretben.

Az LMP már eltávolította saját keményfedelű plakátjait, ennek ellenére nyitott volt az együttműködésre. Így a Fidelitas, a Societas és az LMP együtt tisztítják a várost a plakátoktól az elkövetkező napokban, továbbá egységesen állást foglalnak amellett, hogy a későbbi kampányokat a városkép védelmének figyelembe vételével fogják kivitelezni.

no images were found

Fojta Pétertől, a Societas helyi elnökétől megtudtuk, hogy kb. 2-3 ezer, szocialistákat népszerűsítő plakátot helyeztek ki csak Szeged városában. Ebben nincsenek benne az óriásplakátok. Hogy mennyi maradt meg a választások után, nem lehet tudni, hiszen az ellentábor buzgó aktivistái meg az időjárás is megtette a magáét. Az elnök szerint így, hogy közösen dolgoznak, két héten belül – bőven beleférve a határidőbe – sikerül megtisztítani a várost a politikai plakátoktól.

A Fidelitas helyi elnöke és az LMP képviselője megbecsülni sem tudták, pártjaik mennyi plakátot helyeztek ki Szegeden.

Frissítve: a Jobbik közleménye

Cikkünk megjelenését követően az alábbi közleményt kaptuk Rácz Tibortól, a Jobbik szegedi alelnökétől.

“A Jobbik Szegedi Alapszervezete támogatja a város megtisztítását a választási ‘plakáttengertől’. A Jobbik városi szervezete a következő két hétben vállalja, hogy megtisztítja a várost a jobbikos plakátoktól, sőt emellett vállalja – ha van igény rá -, hogy segít a többi párt plakátjainak az eltávolításában.
A szegedi pártok ifjúsági tagozata által tartott sajtótájékoztatóra azonban nem mentünk el, mert – elvi okokból – nem vagyunk hajlandóak egy helyen, egy közösségben mutatkozni az MSZP ifjúsági tagozatával.
Ennek a fő oka, hogy pont Szegeden volt képviselő 8 éven keresztül az az Ujhelyi István, akit a Zuschlag-ügyben kihallgattak. A Jobbik nem akar a FIB jogutódjával közösködni, mivel az elmúlt 20 évben Zuschlag és bűntársai ifjúságtámogatás címén ellopták a magyar ifjúság jövőjét azzal, hogy a kormányzat által ifjúságpolitikára szánt pénzt fiktív baloldali szervezeteknek játszották át.
A szegedi Jobbik szerint, a baloldali ifjúsági bűnszervezetek által ellopott közpénzből, inkább a zöld környezetet, az ifjúság szellemi és testi fejlődését kellett volna támogatni.
A szegedi Jobbik nagy hangsúlyt fog fektetni az önkormányzatban az ifjúságpolitikára, mert célunk, hogy a szegedi fiatalok konstruktív környezetben és egészséges nemzeti öntudattal szocializálódjanak.”

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Elfogták a bombával fenyegetőző férfit

Default thumbnail
Következő sztori

Elmarad a Szögedi röpülő tyúk

Legutóbbi hasonló cikkek