Bohács Zsolt online: Minden szegedire 150 ezer forint adósság jut

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Bohács Zsolt, a szegedi 3-as számú választókerület Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje 10.45-től 11.45-ig válaszolt a szerkesztőség és az olvasók által feltett kérdésekre. Köszönjük kedves olvasóinknak, hogy mind a kommentekben, mind e-mailekben számos kérdést küldtek be, vendégeink igyekeznek minél többre felelni.

A parlamenti választás április 25-i második fordulója előtt a másik szegedi internetes újság, a delmagyar.hu online interjút közölt a még érintett három Csongrád megyei körzet MSZP-s, illetve jobbikos képviselőjelöltjével. A SZEGEDma.hu megkereste a Fidesz-KDNP politikusait, s online interjúra hívta őket a pénteki napra. A makói körzetben induló Mágori Józsefné, valamint a szegedi 1-es és 3-as választókerület Fidesz-KDNP-s jelöltje, Bodó Imre és Bohács Zsolt vállalta is az online interjút a polgári portálon, így pénteken 8.45 és 11.45 között, a tervek szerint egy-egy órában válaszolnak Önöknek.
A sort Bohács Zsolt zárja a 10.45-kor kezdődő interjúval. Mindenkinek 4+1 (bónusz) szerkesztőségi kérdésre kell felelnie az olvasói levelek előtt.

Milyennek ítélte meg az elmúlt két hét kampányát? Hogyan igyekezett megszólítani választóit a két forduló között? Lát-e még tartalékokat, s ha igen, hol?

Az elmúlt két hétben a szocialisták a kormányzásukhoz hűen ellenszenves és álláspontunk szerint törvénysértő magatartást tanúsítottak, több etikátlan szórólapot terjesztettek. Így a megtévesztő szórólapok miatt sokan úgy gondolhatják, hogy vége a választásoknak, ezért most vasárnap mindenképpen el kell menni szavazni. Szeged, Algyő, Zsombó, Bordány és Üllés választópolgárait is arra biztatom, hogy ugyanúgy, mint az első körben, most is menjenek el, és szavazzanak a változásra, és a minél nagyobb nemzeti egységre. Az elmúlt, közel két hónapos kampány során folyamatosan arra törekedtem, hogy minél több emberrel találkozzam személyesen. A választókkal egy teljesen új kapcsolatot szeretnénk felépíteni, erre törekedtünk az elmúlt hónapokban, ezért hoztuk létre például a bohacszsolt.hu oldalt is, ahová igen sok megkeresés, kérdés, és felvetés érkezett Szeged és térségével kapcsolatban. A második forduló arról szól, hogy lesz-e Szeged és térségének kormánypárti, fideszes képviselője. Tartalékaink úgy érzem, még vannak, hiszen sokkal többen szavaztak Szegeden és térségében a változásra, mint a Botka László által képviselt szocialista politikára. A változást most csak a Fidesz képes véghezvinni, ezért kell április 25-én a Fidesz-KDNP jelöltjeire szavazni.

Mi a véleménye arról, hogy az MSZP azzal igyekezett meggyőzni a lakosságot: április 11-én eldőlt az országos kormányzás kérdése, így a második forduló csak az adott település(ek) jövőjéről szól?

Az első forduló arról szólt, hogy milyen irányba menjen az ország. A második fordulóban a legfontosabb kérdés, hogy lesz-e Magyarországon nemzeti egység, és Szeged és térsége csatlakozik-e ehhez az összefogáshoz. Szeged és térségének jövője még nem dőlt el, nyitott kérdés. A második fordulóban minél nagyobb felhatalmazást adunk a leendő kormánynak, annál gyorsabb és lendületesebb lesz a kilábalás. Jelenleg Szeged és térségében 50%-kal magasabb a munkanélküliség, 150%-kal emelkedett a távfűtés ára, az egészségügyben jelenleg 22 várólista van 2000 ellátatlan beteggel, Szeged belvárosában havonta 70 ezer kamion dübörög, a vidéken pedig már a gazdák sem tudnak megélni, mert nem védték meg a magyar árukat. Az MSZP fél az elszámoltatástól, és attól, hogy a kétharmados többségű parlament képes felfüggeszteni a képviselők mentelmi jogát, hiszen közismertek az elmúlt időszak korrupciós botrányai, melyek kialakulóban vannak.

Milyen szerepre készül az Országgyűlésben, mely szakterületeken szeretne munkát vállalni?

Az elmúlt 13 évben ügyvédként dolgoztam, így a jog területén tudok érdemben tevékenykedni, valamint azt megelőzően pedig élsportoló voltam, ezért a sportkérdésekben is tudok szerepet vállalni, segítséget nyújtani, bár a konkrét feladatok még nem kerültek szóba, ez akkor lesz aktuális, amikor összeül a frakció, és kijelölik a funkciókat. Egy képviselőnek az a dolga, hogy beszéljenek a parlamentben a politikus által képviselt terület dolgairól. Ez Botka Lászlónak nem sikerült az elmúlt négy évben, Szeged és térsége érdemi képviselet nélkül maradt, hiszen mindössze 34 percet beszélt a parlamentben, és Algyő, Zsombó, Üllés és Bordány nevét egyszer sem említette, pedig jelentős problémákkal küzd mind Szeged, mind pedig a környező kisebb települések.

Egyéni képviselői megválasztása esetén melyek azok a legfontosabb feladatok, melyeket meg szeretne oldani körzetének fejlesztése érdekében?

Először is még meg kell nyerni a második fordulót. Sportnyelven szólva az előfutam már lezajlott, ahol a legjobb idővel kerültünk a döntőbe, de maga a döntő még hátra van, arra április 25-én fog sor kerülni. Képviselőként Szeged és térségének boldogulásáért fogok dolgozni, azért, hogy elkezdődjön az érdemi munkahelyteremtés, a látványberuházások helyett munkahelyteremtő beruházásokat hozzunk ide. Dolgozni fogok azért, hogy megvédjük a magyar árukat, a magyar termőföldet; tenni fogok azért, hogy a családoknak a gyermekvállalás ne büntetés, hanem áldás legyen, s tennünk kell azért, hogy a becsületesen megkeresett havi fizetésnek 80%-a ne számlák és tartozások kifizetésére menjen el. Azért fogok dolgozni, hogy a kemény munkával megkeresett forintokból és egy végigdolgozott élet után nyugodtan és tisztességesen meg lehessen élni Szegeden és környékén.

Családanya és szakács „nicknevű” kedves olvasóink kérdéseit tolmácsoljuk: Hogyan viselte a családjuk a kampányt? Mi a kedvenc ételük?

Mielőtt közéleti szerepet vállaltam volna, egyeztettem a családommal, akik a támogatásukról biztosítottak, természetesen megviselt mindenkit az igaztalan vádaskodás, amit személyemmel és néha családommal szemben tanúsítottak. Bíznak abban, hogy sikerül Szegeden és térségében a Fidesz-KDNP-nek és nekem is nyernem politikai ellenfeleimmel szemben, és mindenben támogatnak.
A magyaros ételek híve vagyok, szeretem a szegedi halászlevet. Másik kedvenc ételem a pörkölt nokedlivel és uborkával, friss kenyérrel. Ezzel le lehet venni a lábamról. Sajnos az utóbbi időben ritkán volt alkalmam az evéssel foglalkozni, hiszen az elmúlt három hónapban felgyorsult az életem, mert nemcsak a kampánnyal, hanem az ügyvédi praxisommal is kellett foglalkoznom. Amennyiben a kedves Olvasónak van egy jó receptje, szívesen fogadom, a www.bohacszsolt.hu-n keresztül el tudja küldeni.

Gazficko
A szegedi Fidesz-KDNP a választás előtt mennyit költött a kampányra? Reménykednek abban, hogy az adat publikus és hogy kapok választ?

A törvény világosan fogalmaz ebben a kérdéskörben, minden jelölt egymillió forintot költhet kampányra, a Fidesz-KDNP minden egyes képviselőjelöltje a törvény szövegét betartva kampányolta végig az elmúlt két hónapot.

Gazficko
A delmagyar.hu-n lehetett válaszolni az olvasói levelekre. Önök ezt mért nem vállalták, és mi vitte rá Önöket, hogy most a szegedma.hu kérdéseire válaszoljanak????

Kedves Gazficko! A helyzet az, hogy az egy vita volt, ez pedig egy online interjú. Minden egyes kérdésre és levélre – ahogyan az Önére is – válaszolok, hiszen ezért vagyok itt. Vitában azért nem veszünk részt, mert az elmúlt nyolc év szocialista kormányzás és városvezetés elmondta és megmutatta, hogy mire képes, és mit szeretne. Látjuk az eredményét. Botka Lászlóval azért nem érdemes vitázni, mert szűk két hét alatt például minimum kétszer tévesztette meg a szegedi választókat. Egyszer, amikor azt mondta, hogy az M43-as csonka szakaszát azért kell a kampány hevében 30 millió forintos pluszköltséggel sebtében átadni, mert akkor a kamionok elkerülhetik a belvárost. Már akkor tudtuk, hogy a kamionok fel sem hajthatnak az útra, tehát a választókat tudatosan megtévesztették, hogy eredményeiket javítsák az első fordulóban. Másodszor pedig akkor, amikor azt hangoztatja, hogy a második forduló Szegedről szól, és aktivistáival polgármesterként kampányol. Mindannyian tudjuk, hogy országgyűlési képviselőválasztásról van szó, itt tehát tudatos megtévesztés folyt. És éppen most tudtuk meg, hogy a szocialisták törvénysértő módon azzal kampányolnak, hogy a Fidesz-KDNP képviselői már bejutottak a parlamentbe. Pedig ez nem igaz, a második forduló dönt a jelöltek sorsáról.
A szegedi polgári sajtónak mindig örömmel adok interjút.

Péter
Bohács úrtól kérdezem! Melyik települések tartoznak a körzetébe? Milyen közigazgatási reform keretében képviselné Forráskút érdekeit?

Kedves Péter! Nyilván Ön is tudja, hogy egy képviselő, amikor az Országgyűlésbe készül, alaposan felkészül abból a területből, amit képviselni szeretne. Én is így tettem, azonban a TV2 műsorában valóban hibáztam, és véletlenül Forráskutat is a Csongrád megyei 3-as választókerülethez csatoltam. Fel is hívtam Vincze Laci barátomat, és elmondtam neki, hogy természetesen nem kívánok a babérjaira törni, hiszen az az ő körzete. Azonban azt fontos megjegyezni, hogy én még Forráskúton is többször jártam, és beszélgettem emberekkel, mint Botka László a körzetéhez tartozó négy településen (Algyő, Üllés, Bordány, Zsombó) az elmúlt évben összesen. Épp Bordányban panaszkodtak arra, hogy csak kampányolni volt náluk Botka László, akkor viszont egyszer sem szólalt fel a Parlamentben, amikor a paradicsomfeldolgozó üzemet bezárták, amely a helyi termelők megélhetésének alapja volt.

szögedi
Bohács Úr nem tart attól hogy a lagymatag kampánya miatt Botka fordítani fog?
Ma is kaptam már riogatós MSZP-szórólapot…

Az elmúlt másfél hónapban elmondtuk a szegedieknek, hogy több mint kétszáz napja nem jár a villamos, hogy befagyasztották a családi pótlékot, megkurtították a gyest, emelték a távhő árát, drasztikusan nőtt a munkanélküliség, hogy az egészségügy a csőd szélén van, és hogy nem polgármestert, hanem országgyűlési képviselőt választunk. Komolyan hiszek a demokráciában és az emberek józan eszében, és arra kérem Önt is, ha tud olyan ismerőséről, szomszédjáról, barátjáról, akit megtévesztettek a szocialista szórólapok, mondja el nekik, hogy április 25-én van második forduló, és a változáshoz, az egységhez a Fidesz-KDNP jelöltjeit kell támogatni. Mondja el ismerőseinek azt is, hogy ha ők tudnak megtévesztett szegediekről, tegyék ugyanezt.

Kedves Olvasók, elnézésüket kérem, de hivatalos ügy miatt el kell mennem, de még három kérdésre válaszoltam, amelyeket a szerkesztőség hamarosan közread. Megtisztelő volt az Önök kérdéseire válaszolni, és bízom abban, hogy április 25-én támogatnak szavazatukkal, hogy Szeged is a győztesekhez tartozzon.

panellakó
Bohácstól kérdezném. Ön egy láthatóan is dúsgazdag ügyvéd, aki luxuskörülmények között él. Ilyen háttérrel nem visszatetsző a panelban nyomorgó embereknek az észt osztani?

Nézze, milliárdosok nem a Fidesz berkein belül vannak, hanem az MSZP tagjai között. Nem kell Önnek említenem Kóka Jánost, Gyurcsány Ferencet, Oszkó Pétert, vagy akár Bajnai Gordont. Bizonyára Ön is látja-hallja, a BKV-botrányokat, a nokiás dobozokat, és most legújabban a szegedi SZKT-botrányait. Én sportolóként és ügyvédként több mint húsz éve dolgozom. Az elmúlt nyolc év Botka Lászlóval és Gyurcsány Ferenccel együtt jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy többek között a panelben élők fizetésük 80%-át csekkekre költsék. Mint azt már korábban írtam, Szegeden 150%-kal nőtt a távhő ára, óriási a munkanélküliség. A Parlamentben azért fogok küzdeni, hogy ez megváltozzon Szegeden és térségében is.

mezeiszavazó
Az Önöket a jól fizető és biztos egzisztenciát jelentő parlamenti székbe bejuttató szavazók mire számíthatnak? Fognak még Önökkel valaha találkozni, vagy egy esetleges győzelem után már nem lesznek fontosak?

Mindenekelőtt meg kell nyerni a második fordulót, Szeged és térségének jövője még nyitott kérdés. A kampányomban ellenfeleinkkel ellentétben az emberekre helyeztük a hangsúlyt. Számos szakmai fórumon orvosokkal, tanárokkal, vállalkozókkal találkoztam, ahol elmondták, melyek a legfőbb problémák Szegeden az egyes szakmai területeken. Számos lakossági fórumon Üllésen, Bordányban, Algyőn és Zsombón az emberek elmondták, hogy elegük van az elmúlt nyolc évből, és más irányt szeretnének szabni közös életünknek. Amint azt látja, eddig is, és ezután is a politikánk központjában Önök, a választók állnak. Még a kampány elején elindítottam a bohacszsolt.hu-t, hogy bármelyik választóm könnyen kapcsolatba léphessen velem. Ez a választások után sem lesz másként. Amennyiben bármiféle megjegyzése, észrevétele, javaslata, problémája van, keressen meg honlapomon, válaszolni fogok. Bízom benne, hogy egy rendezvényen egyszer még személyesen is találkozunk.

matyi
Támogatnák-e Botka és Ujhelyi mentelmi jogának megszüntetését, annak érdekében, hogy jogilag is felelősségre vonhatók legyenek a szegedi közvagyon ellen elkövetett mutyik ügyében?

A látványberuházásoknak köszönhetően ma minden egyes szegedinek a csecsemőtől az aggastyánig 150 ezer forintos adóssága van. Mindeközben látjuk, hogy az SZKT-nál is komoly visszaélések lehetnek. Ezek a visszaélések hasonlatosak lehetnek a BKV-botrányokhoz. Az MSZP nem a Fidesztől fél, hanem a felelősségre vonástól, hiszen egy lehetséges erős választói felhatalmazás esetén kiadható a bűnös politikusok mentelmi joga. Minden MSZP-s, amikor a Fideszt patás ördögként festi le, akkor igazából attól fél, hogy felelősségre vonják az elmúlt nyolc év kormányzása, mutyijai, bűncselekményei miatt. Minden egyes politikusnak, akinek az elmúlt nyolc évben köze volt bármilyen korrupciós ügylethez, én személy szerint is támogatni fogom a mentelmi joguk felfüggesztését. Ha szegedi vezető politikusok is érintettek korrupciós ügyekben, felelősségre kell őket vonni, és fel kell függeszteni a mentelmi jogukat.

Köszönjük Olvasóinknak, hogy figyelemmel kísérték délelőtti maraton online interjúsorozatunkat, és kérdéseikkel hozzájárultak annak elkészüléséhez!

Default thumbnail
Előző sztori

Mágori Józsefné online: Makó és környéke változást akar

Default thumbnail
Következő sztori

A Földünkért „kampányoltak” a múzeum előtt + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek