MSZP-s visszalépések az LMP javára

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Négy budapesti körzetben visszalépnek a szocialista jelöltek az LMP jelöltjei javára. “Ez ahhoz kevés, hogy megakadályozzák a Fidesz kétharmados többségét, nyilván viszonzást remélnek” – írja az Index. Az LMP viszont egyáltalán nem akar szövetséget kötni az MSZP-vel, mivel a párt véleménye szerint az MSZP az egyedüli felelőse a Fidesz kétharmados győzelmének. A szövetségnek az LMP szempontjából amúgy se lenne sok hozadéka.

Az MSZP elnökségének döntése alapján Avarkeszi Dezső, Hatvani Csaba, Bárándy Gergely és Szabó Zoltán visszalép, nem indulnak a második fordulóban. Szavazóikat az LMP jelöltjeinek támogatására kérték. Lendvai Ildikó pártelnök indoklása szerint a lépést nem az MSZP vagy az LMP, hanem “a demokrácia érdekében, Orbán Viktor túlhatalma ellen” tették.
Schiffer András, az LMP listavezetője is csak megerősíteni tudta, hogy az LMP semmilyen párttal nem kíván semmilyen választási szövetséget kötni.

(Forrás: Index)

Default thumbnail
Előző sztori

Közös erővel a bűncselekmények megelőzéséért

Default thumbnail
Következő sztori

A lengyel tragédiára emlékezik a Jobbik

Legutóbbi hasonló cikkek