Közélet

Mégis jöhet Mercedes-gyár Szegedre

Mégis jöhet Mercedes-gyár Szegedre

2010. április 1., csütörtök
Mégis jöhet Mercedes-gyár Szegedre

Nagy Sándor: „Most hatványozottabban fog dőlni Szegedre a pénz.”

Mivel szükség van egy kisebb, speciális alkatrészgyártó részlegre is a kecskeméti gyár mellett, ami a finommechanika mellett a Mercedesekben használt speciális folyadékok gyártását is előirányozza, az egyetemünk miatt a lehetséges telephelyek között ismét felmerült Szeged neve – erősítette meg portálunk információját Paul Graurock, a Mercedes Benz Manufacturing Hungária Kft. termelésmenedzseri és logisztikai igazgatója. Az ITD Hungary, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Daimler AG mérnökei, üzletemberei és szakmai fórumot hívtak össze a napokban, ahol jegyzőkönyvben rögzítették egy kiegészítő üzem szükségességét is az épülő kecskeméti Mercedes-gyár mellett. A megjelentek nagy része ismét városunk nevét emlegette – értesült megbízható forrásból a SZEGEDma.hu. Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester megkeresésünkre úgy felelt, hogy bár még csak tervek szintjén, de újra elstartolt egy soha nem látott, komoly munkahelyteremtő beruházás, amely – Ujhelyi István államtitkár hathatós lobbitevékenységének is köszönhetően – jövő év április 1-jére valósulhat meg. Majd megjegyezte: „Most hatványozottabban fog dőlni Szegedre a pénz.”

Megépül a 2000 ágyas klinikai tömb

A héten közben az is kiderült, hogy az Egészségügyi Minisztérium – felülbírálva korábbi döntését – új forrásokat csoportosított át a beruházáshoz, így ebben az évezredben mégis felépülhet a korábban ígért 2000 ágyas szegedi klinikai tömb, melyet a helyi MSZP-s politikusok – Botka László, Ujhelyi István és Kozma József – ígéretekhez ragaszkodó munkájának is köszönhet a város. Portálunk kérdésére Nagy Sándor közölte: rekordidő alatt sikerült előteremteni az extraforrásokat a még be nem fejezett városi beruházások felülvizsgálatával, a részben még el nem kezdett munkák törlésével, a jogosulatlanul vagy épp feleslegesen kifizetett pénzeszközök visszatérítésével. A városvezető hangsúlyozta, hogy az induló klinikai beruházásnál folyamatosan közzéteszik a munkák állását, és szigorúan betartatják az előírt határidőket. „Hogy a város biztosítani tudja a szükséges önerőt, mindhárom kollégám kölcsönt vett fel, és jelzálogot jegyeztettek be belföldi és külföldi, saját és egyéb érdekeltségi köreikhez tartozó ingatlanjaik terhére” – így az alpolgármester, aki hozzátette, hogy a beruházás rögtön kezdődik, és 2111. április 1-ig tart.

SZEGEDma Álhírügynökség

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.