Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: pontot mentett a Baks a Kisstadionban + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Bár a meccs elején vezetést szerzett, végül még az egy pontnak is örülhetett a Baks az USC Tanárképző vendégeként a megyei II. osztály Homokháti csoport szombat déli mérkőzésén. A listavezető azonban megőrizte veretlenségét, ahogy arról online közvetítésükben olvashattak.

A labdarúgó megyei II. osztály Homokháti csoport 20. fordulójában:

USC Tanárképző Szeged – Baks KSE 2-2 (1-1). Kisstadion, 50 néző, vezette: Madácsi János.
Universitas SC Tanárképző: Seres – Kószó, Börcsök, Pekli (Kárász), Török, Papp (Röst), Degovics, Terjéki, Türk, Gellén, Bukovinszky (Paksi). Edző: Miskolczi József.
Baks KSE: Tóth M. – Bereczki, Potor (Varga), Székesi, Tóth A., Kasza, Vári, Kiss, Kapornai, Szalai, Balogh. Edző: Kálmán Róbert.
Gólszerző: Gellén (31′), Börcsök (73′), illetve Kapornai (17′), Szalai (86′).

Miskolczi József, az USC Tanárképző edzője: “Végtelenül boldog vagyok, hogy döntetlent értünk el a Bakssal szemben, habár 2-1-nél bíztam benne, elvehetjük a veretlenségüket. Plusz motivációs erőt jelentett, hogy első számú kapusunkon, az orvosválogatottal Németországban tartózkodó Bánki Lászlón keresztül sok sikert, győzelmet kívánt nekünk a Hertha BSC Dárdai Pállal az élen. Akkor kaptunk gólt a balhátvéd posztjáról, amikor éppen ott akartam változtatni.”
Bozó Csaba, a Baks KSE szakosztályvezetője: “Tartalékosan álltunk föl, így nem tekintem rossz eredménynek az egy pontot. Igaz, az utolsó pillanatig bíztam abban, hogy nyerhetünk, s 1-2-nél sem aggódtam amiatt, hogy botlunk a Kisstadionban. Csapatomból a kapuvédő Tóth Miklós mellett Szalai Vilmos nyújtott kiemelkedőt. Dolgozunk tovább, megyünk előre a megkezdett úton.”

Fotók a délután folyamán!

91. perc: Egy perc hosszabbítást követően vetett véget a küzdelemnek Madácsi. A Baks a sírból hozta vissza az egy pontot, de a Kisstadion gödreiben is megóvta veretlenségét. Az első félidőt gyorsan felejtsük el, a második félidő mozgalmas, küzdelmes, változatos játékáért viszont dicséret illeti a csapatokat. Az USC múlt héten Üllésen végzett 0-0-ra, most a másik “nagytól” is pontot csent!
86. perc: GÓÓL! Itt az egyenlítés, nem tudta kihúzni a Tanárképző! Hatalmas erőket mozgósított a Baks, egyre-másra futottak a vendégek akciói, mígnem egy balról bepörgetett labda az egész meccsen agilis Szalai Vilmoshoz került, aki 8 méterről a bal sarokba lőtt; 2-2!
84. perc: Bukovinszkyt Paksi Péter váltotta a hazai csapatban, s a frissen beállt sportember azonnal lövéssel vétette magát észre. A tizenhatos sarkáról próbálkozott, de a labda másfél méterrel a léc fölött szállt el. Amúgy már csak a szórványos kontrákra futja a Tanárképző erejéből, a szegediek a védekezésre összpontosítanak, őrzik az előnyt. Lehet, hogy oda a Baks veretlensége?
79. perc: Most aztán már igazán sürgős a Baksnak! Jönnek is a zöldek, a szegediek faultokkal töredezik a játékot. Kiss Márió 22-ről lőtt kapura szabadrúgásból, Seresnek azonban ez nem okozott gondot. Tóth Attila távolabbról próbálkozott, de nem talált kaput.
73. perc: GÓÓL! Hatalmas meglepetésre vezetést szerzett a Tanárképző! A Baks kétszer is betalálhatott volna, de Szalai félfordulattal közelről fölé lőtt, Székesi ívelése is elszállt a kapufa mellett, a hazaiak viszont nem hibáztak. Kárász Dávid ugratta ki Börcsök Ákost, aki rávezette Tóthra, majd magabiztosan lőtt a kapu jobb oldalába; 2-1! Érik a szenzáció!
70. perc: A második félidőben első alkalommal került nagy helyzetbe a szegedi csapat, de nem tudott gólt szerezni. Börcsök Tóth kapussal egyszerre rajtolt egy előrevágott labdára, összecsaptak, összerúgtak, a laszti pedig a kapu felé pattant. Börcsök utánaeredt, de már csak a vonalon érte utol, s az oldalhálóba tudta pofozni. Cserék: Pekli helyett Kárász itt, Potor helyett Varga ott.
64. perc: Ezúttal Kapornai Krisztián szúrt rá messziről egy szabadrúgást, nem sokat tévedett, de ettől még aligha boldog.
62. perc: Nyom, veszélyeztet a Baks, egyelőre eredmény nélkül. Kasza távoli szabadrúgását a jobb alsó előtt csípte el Seres, Tóth A. fejese pedig a védőkről pattant szögletre.
56. perc: Parázs lett a mérkőzés, egy-egy sárga lappal is büntetett Madácsi. A listavezető játékosai az imént egy tizenegyest kértek számon a bírón. Egy előrevágott labdát Szalai eltolt a szegedi kapus mellett, majd ütköztek, s a baksi játékos a földre került. A játékvezető nem látott okot a közbeavatkozásra, minimum véleményes volt a szituáció…
51. perc: Nagyobb iramban és nagyobb akarattal játszik a Baks, mint a szünet előtt, a vendégek szeretnék eldönteni a találkozót, be akarják gyűjteni az újabb három pontot. Ehhez azonban gólt kellene rúgniuk, viszont még csak bedobásokig és szögletekig jutottak.
46. perc: Nem cserélt senki, a Tanárképző kezdte a második játékrészt.

45. perc: Vége az első félidőnek, Madácsi sporttárs meg sem várta, hogy leteljen a negyvenötödik perc. 1-1-gyel vonulnak pihenőre a csapatok, a látottak alapján igazságos az állás. Az utolsó percekben a Baks nyomott, de beadásai és szögletei rendre gyengén sikerültek.
40. perc: Két baksi helyzetet jegyezhettünk föl, magához tért tehát az éllovas. Előbb egy előreívelés után Szalai csúsztatott 11-ről alig mellé, majd egy hazaadás okozott kellemetlen pillanatokat Seresnek. A rossz talajon elpattant mellette a bőr, a védőknek kellett menteniük a gólvonal előtt.
36. perc: Találata után aktívabb a Tanárképző, a folyamatos játékot azonban az irreális talajviszonyok nagymértékben akadályozzák.
31. perc: GÓÓL! A tizenegyest kihagyó Gellén javított, s kiegyenlített! Történt, hogy Börcsök Ákos szélvészgyorsan húzott kapura, de kisodródott, így csak Tóthba tudta rúgni a lasztit. A sarokrúgást követően hatalmas kavarodás alakult ki, Gellén eszmélt leghamarabb, lőtt, a labda pedig a felső léc alsó lapjáról vágódott a hálóba; 1-1!
28. perc: Tóth Miklós kivédte a büntetőt! Gellén Sándor a jobb alsót vette célba, a baksi kapus gyors vetődéssel mentett, majd a védők szögletre tisztáztak.
27. perc: Tizenegyeshez jutott a Tanárképző! Egy beadás után az egyik baksi védő leszorított kezére pattant a labda, Madácsi határozottan mutatott a büntetőpontra!
26. perc: Előreívelésekkel próbálkoznak a csapatok, hiszen komolyabb összjáték ezen a talajon elképzelhetetlen. Rengeteg a hiba, ha pedig valami kezdene kialakulni, Madácsi sporttárs szabálytalanság miatt állítja be a játékot.
22. perc: A gól után áttevődött a játék a baksi térfélre. A listavezető láthatóan megnyugodott előnye birtokában, a Tanárképző igyekszik átvenni az irányítást, de egyelőre nem tudja feltörni a zöldek védelmét.
17. perc: GÓÓL! Kissé váratlanul vezetést szereztek a vendégek. Egy jobb oldalról beérkező szögletnél a szegediek megfeledkeztek Kapornai Krisztiánról, aki 2 méterről fejelt a hálóba; 0-1!
14. perc: Szalai Vilmos cselezte le magát az alapvonalig a jobb oldalon, veszélyesen nyeste középre a labdát, a védők a kapu torkából tudták kivágni. Válaszuk a Tanárképző is előre merészkedett, s lövéssel dolgoztatták meg a Baks kapusát, de Tóth Miklós nem jött zavarba.
7. perc: Továbbra sem forognak veszélyben a kapuk, ahogy mondani szokás, keresik a fogást egymáson a felek.
5. perc: Kiegyenlített játékot hozott az első öt perc. Egy veszélyes lövést láttunk, Kiss 26 méterről tüzelt kapura, kísérlete megpattant egy hazai védőn, s így szögletre vágódott a labda.
1. perc: A nemzeti gyásznaphoz kapcsolódva egyperces néma felállás után kezdődött a találkozó. 1912-ben SZAK-pálya néven Európa egyik legmodernebb pályáját adta itt át Bástyai Holczer Tivadar, a legendás mecénás, ma félméteres gödröket kerülgetnek a labdarúgók… A hazaiak fehér fölsőben és piros nadrágban, a vendégek tiszta zöldben küzdenek az elemekkel.

A találkozó toronymagas esélyese a Homokháti csoport éllovasa, a Baks KSE. A vendégek eddig veretlenek a bajnokságban, tizenkilenc meccsükből tizennégyszer győztek, s öt alkalommal végeztek döntetlenre. 47 ponttal állnak a tabella élén (gólkülönbségük: 60-20) és a feljutás küszöbén, előnyük hét egység az üldöző Ülléssel szemben. Az USC Tanárképző gárdája eddig 22 pontot gyűjtött, ami a nyolcadik helyhez elegendő.
Ebben a pontvadászatban eddig már két alkalommal is összecsaptak a felek, s bizony nem sok babér termett Miskolczi József tanítványainak. Még augusztusban a Baks Kasza Ferenc két, illetve Varga Péter és Fülöp István góljával 4-0-ra nyert idegenben, majd októberben hazai pályán ezt 3-0-lal fejelte meg (a gólokon Kordás Nándor 2 és Szalai Vilmos osztoztak). Nagy meglepetés lenne, ha Kálmán Róbert együttese ezen a szép napsütéses szombaton botlana meg, de alighanem Üllésen nagyon szorítanak ezért.

Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Hírzóna

Visszatérhetnek a nézők a sportrendezvényekre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Szigorú óvintézkedések betartásával.

Tovább olvasom

Sport

Itt szavazhat a MOL-Pick Szeged négy játékosára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A BL-szezon legjobbjait keresik.

Tovább olvasom

Sport

A Szeged videóelemzője szerint a magyar foci technikásabb, mint az ír

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Paul Ceusan, a Szeged-Csanád GA asszisztensedzője és videóelemzője a napokban hosszabbított szerződést a Tisza-parti klubbal. A 37 esztendős román szakember korábban Írországban dolgozott utánpótlásedzőként, többek között az ott szerzett tapasztalatairól, szakmája kihívásairól és a Szeged-Csanád GA fejlődéséről beszélgettünk vele. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Aktuál