Botka: közel 7 kilométer bicikliút év végéig

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Újabb kerékpárutak épülhetnek, hiszen az önkormányzat idén 94 millió EU-s támogatáshoz 41 milliónyi saját forrást tesz hozzá, ami 3,5 kilométer bicikliút felújítására – a dorozsmai úton –, illetve megépítésére – a Csongrádi sugárúton – lesz elég – jelentette be Botka László.


A Széchenyi téren a polgármester és Ujhelyi István képviselőjelölt által közösen tartott sajtótájékoztatón megtudhattuk, hogy 2002 óta mintegy 60 százalékkal növekedett a kerékpárutak aránya, ami az év végéig elérheti akár a 70 százalékot is. A polgármester összegezte azokat az elképzeléseket is, ahol a különböző beruházásokhoz kapcsolódóan építenek, jelölnek ki kerékpárutakat, mint például majd az új 8-as troli új nyomvonalán a Vitéz utcában, vagy a 3-as villamosvonal tervezett felújításához kapcsolódó szakaszokon. Botka ígérete szerint mindezekkel együtt év végéig összesen 7370 méter kerékpárút épülhet.

Hüvös László, a Fidesz frakció vezetője emlékeztetett arra, hogy sok esetben a kerékpárút kialakítását csak felfestéssel oldották meg, és nem egy esetben komoly szakmai hibák, balesetveszélyes megoldások jellemezték a kijelöléseket. Hüvös szerint átgondoltabban kell a közlekedést jelentősen érintő beruházásokat megoldani, hogy ne alakulhassanak ki olyan balesetveszélyes helyzetek, mint a Csongrádi sugárúton, vagy éppen a Belvárosi hídon.

Előző sztori

7 millióból 45 millió a makói kórháznak + VIDEÓ, HANG, FOTÓK

Következő sztori

Komcsifasiszta fasisztakomcsi Fidesz?