/

Kistérségi járóbeteg-ellátó központ épül Mórahalmon + HANG

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kistérségi járóbeteg-ellátó központ épül Mórahalmon; a több mint félmilliárdos beruházás a jövő év közepére készül el – közölte a város alpolgármestere pénteken sajtótájékoztatón a Csongrád megyei településen.

Csányi László kifejtette: a beruházás összköltsége csaknem 532 millió forint. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-alföldi Operatív Programja keretében mintegy 472 millió forint támogatást kaptak e célra, az önerő pedig 60 millió forint, amelynek egyik felét az önkormányzat fizeti, a másikat az Európai Unió önerőalapjából nyerte el a város.
A központ létrehozásához bővítik a helyi Erzsébet Gyógyfürdő szomszédságában lévő gyógyászati részleget, jelenleg a kőművesmunkák folynak. A beruházásnak 2011 nyarára kell befejeződnie, de az építkezés várhatóan hamarabb elkészül majd – mondta az alpolgármester.
A fő szakmai cél, hogy a 135 szakorvosi órát 200-ra, a 75 nem szakorvosi órát pedig 120-ra emeljék, s a négy alapszakmában – belgyógyászat, sebészet, nőgyógyászat, gyermekgyógyászat – megteremtsék a járóbeteg-szakellátást, a digitális technikák szélesebb körű használatával.
A betegek a kistérségből, a városból és a környező településekről érkeznek. A központ mintegy 30 ezer embert lát majd el – tette hozzá Csányi László.


Hallgassa meg a Rádió88 Csányi László mórahalmi alpolgármesterrel készített interjúját!

Előző sztori

Szombat – vasárnap: A Föld Napja a Füvészkertben

Következő sztori

Nyomozás a hamis szegedi szórólapok ügyében