Gazdaság

Kistérségi járóbeteg-ellátó központ épül Mórahalmon + HANG

Kistérségi járóbeteg-ellátó központ épül Mórahalmon + HANG

2010. április 23., péntek
Kistérségi járóbeteg-ellátó központ épül Mórahalmon + HANG

Kistérségi járóbeteg-ellátó központ épül Mórahalmon; a több mint félmilliárdos beruházás a jövő év közepére készül el - közölte a város alpolgármestere pénteken sajtótájékoztatón a Csongrád megyei településen.

Csányi László

kifejtette: a beruházás összköltsége csaknem 532 millió forint. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-alföldi Operatív Programja keretében mintegy 472 millió forint támogatást kaptak e célra, az önerő pedig 60 millió forint, amelynek egyik felét az önkormányzat fizeti, a másikat az Európai Unió önerőalapjából nyerte el a város. A központ létrehozásához bővítik a helyi Erzsébet Gyógyfürdő szomszédságában lévő gyógyászati részleget, jelenleg a kőművesmunkák folynak. A beruházásnak 2011 nyarára kell befejeződnie, de az építkezés várhatóan hamarabb elkészül majd - mondta az alpolgármester. A fő szakmai cél, hogy a 135 szakorvosi órát 200-ra, a 75 nem szakorvosi órát pedig 120-ra emeljék, s a négy alapszakmában - belgyógyászat, sebészet, nőgyógyászat, gyermekgyógyászat - megteremtsék a járóbeteg-szakellátást, a digitális technikák szélesebb körű használatával. A betegek a kistérségből, a városból és a környező településekről érkeznek. A központ mintegy 30 ezer embert lát majd el - tette hozzá Csányi László.

Hallgassa meg a Rádió88 Csányi László mórahalmi alpolgármesterrel készített interjúját!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.